18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2017. Decemberi horoszkóp – Évzárás a hónap energiájának segítségével

Megosztás
Asztrológia

December a Karácsony hava, Székelynaptár szerint pedig az Álom hava. Egyik elnevezés szebb és szívet melengetőbb, mint a másik, de vajon a hónap energiái is ezt tükrözik majd?


Természetesen a válasz most is az, hogy olyan lesz, amilyennek mi teremtjük. Vannak nehezebb napok a hónapban, ami tudatosságot igényel és a türelmünkre is szükség lesz. 


Azonban, ha nem görcsölünk rá az ünnepi készülődésre, nem siettetünk semmit, csak hagyjuk történni a dolgokat, természetesen nem átadva az irányítást, akkor ez is egy sikeres hónap lehet.

Érdemes jelszavunknak választani, a tervszerűséget és a feladatok megosztását. Most mindenkinek több a szabadságigénye, ha a megszokott rutinnal igyekszünk megoldani a feladatokat, annak csak egyre nagyobb feszültség és káosz lehet a vége. A tervezésre azért is szükség van, mert a december elején induló merkúri hatás elég nagy kavarodást okozhat a fejekben, aminek kapkodás lehet a vége. 
A hónap feladata

A hónap fontos feladata, hogy megtegyünk egy évzáró számvetést, elemzést és a tapasztalatok fényében jövőbe mutató célokat tűzzünk ki magunk elé, olyanokat, amik új kezdeteket hoznak és hosszú távon is működőképesek lesznek. 

A hónap elején pár napig a sorsbolygó (Szaturnusz) segíti gondolataink rendszerezését, ötleteink gyakorlati megvalósítását és a felmerülő problémák tisztázását. 

A hónap közepe felé, ahogy a gondolkodást szimbolizáló és hátráló mozgást végző Merkúr bolygó és a Szaturnusz távolodik egymástól, lehetnek a valóságtól elrugaszkodott elgondolásaink, céljaink, és a káosz megjelenhet a közlekedésben is. Általánosságban szinte az egész hónapra igaz lesz, addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér és óvakodjunk a hitelfelvételektől. 

A hónap végén az Újhold energiái csodás változásokat hozhatnak életünkbe.

Mindenképpen meg kell említenem, hogy a decemberi energiák személyes fejlődésünket is támogatják, tehát változatlanul biztatnék mindenkit önismeretének elmélyítésére, tanulásra és új témák tanulmányozására. Mivel ebben a hónapban a Nyilas jegy energiái több minőségben is képviselik magukat, ezért a hit/meggyőződések kérdése, a gondolati merevség felszabadítása is központi téma lesz.

Nézzük meg részletesebben az általános hatásokat.Kezdjük a retrográd hatásokkal.

A hónap kezdetére az Uránusz bolygó egyedül maradt hátrálásában, de nem sokáig kell magányosnak éreznie magát, mert a Merkúr bolygó december 3-án szintén irányt vált, és látszólagos hátráló mozgásba kezd.

Az Uránuszról már megtanultuk, hogy csak jövő év elején fog haladásában irányt váltani és előre indulni. Ugyanígy tudjuk azt is, hogy tanításában saját szabadságunk lehetőségeit kell megtalálnunk, és változtatni az életünkön.

Ennél egy kicsit nehezebb időszak az, amit a hátráló Merkúr okoz számunkra. Bár a Merkúr a Nyilas jegyében áll ekkor, és gondolatban leginkább a távlati tervek jelenhetnek meg, mégsem célszerű komolyabb döntéseket hoznotok a jövőtökre nézve. 

Ne most

Ne most vásároljatok olyan értékeket (pl. lakás vagy autó), ami hosszú távon is meghatározza az életeteket. Jobb ez az időszak arra, hogy felmérjétek, megvizsgáljátok jelenlegi helyzeteteket, és rendezzétek vagy átalakítsátok a problémás pontokat. Tehát a feladat egy „újratervezést” indítani. Életetekben a hatás azon az életterületen zajlik, ahová a retrográd Merkúr energiáit összpontosítja. Hogy ez pontosan melyik életterület, azt a születési horoszkópotok alapján lehet megmondani.

Ahogy már említettem, a hónap indító energiáit a Nyilas minősége adja, ami támogatja hitünk erősödését, vágyainkat, terveinket, lehet álmodozni, és életünkben minden lendületbe jöhet, ha hiszünk magunkban, elképzeléseinkben és reális célokban gondolkodunk. Ugyanakkor ennek ellentéte is megtörténhet, ha csak ülünk és kesergünk, homokba dugva a fejünket.
Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a Nyilas jegyéhez tartozik a mértéktelenség is, ami tisztán látásunk híján akár költekezésben, akár a fejvesztett rohangálásban, vagy eszeveszett takarításban nyilvánulhat meg, ha nem kontrolláljuk. Főleg december közepén erősödik fel ez a mértéktelenségre való hajlam, úgyhogy legyetek résen! Erre lesz jó a megtervezett feladatvégzés, egyfajta leírt kontroll lehet számotokra.

December 24-e után a bolygók nagy része már a Bak jegyében tartózkodik, így az időszak már inkább az elcsendesedésről, visszahúzódásról és a befelé figyelésről szól.

Folytassuk részletesen a hónap jelentősebb napjaival.


 December 1-én reggel a Vénusz bolygó a Nyilas jegyébe lép.

A Nyilas jegyébe lépő Vénusz bolygó, hittel tölti fel a kapcsolatainkat, és anyagi sikereinkben is jobban kezdünk hinni. Azonban a már emlegetett mértéktelenség a költekezésben is megjelenhet, így főleg december 3-a után figyeljetek oda erre.
Egy másik hatásnak köszönhetően óvatosnak kell lennünk (kb. december 9-ig) az energiákkal, mert kissé ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, ami könnyen balesetveszélyes helyzetekbe sodorhat. Emiatt a közlekedésben is nagyobb odafigyelésre lesz szükség.
A nehezebb döntési képesség és az önmagunkért való kiállás nehezítése miatt könnyen a kimenekülést választhatjuk a kihívások elfogadása helyett. Persze lehet, hogy mi nem lépünk, de a sors intézkedhet helyettünk, a belső vívódásunkat kivetítve egy „külsős” megoldatja helyettünk a gondunkat, csak az nem lesz annyira kellemes. A hatást pár napig erősen érezhetjük, úgyhogy óvatosan ezeken a napokon, és bármilyen nehéz is, inkább döntsetek ti.

 December 3-a elég zaklatott napnak ígérkezik.

Ezen napon a Merkúr bolygó megáll égi útján és egy kis gondolkodás után, december 4-én, elindul hátra felé. Ez a hatás egészen december 23-ig tartani fog, úgyhogy mindenkit arra biztatok, a karácsonyi készülődésnél legyen nagyon tudatos.
A hatás a logikus működésünket akadályozza, illetve akadályokat gördíthet a kommunikációnk és a közlekedésünk útjába. Könnyebben meghibásodhat, telefonunk, számítógépünk, de akár autónk is. Veszélyeket rejthet magában szerződések kötésénél is, ezért alaposan olvassatok át minden hivatalos papírt! Az apró betűs részt is! Ugyanakkor rávilágíthat életünk problémás pontjaira (mindenkinél más életterületet érinthet), főleg azokra, ahol struccpolitikát folytattunk.
Emellett ettől a naptól kezdve kb. egy héten keresztül „élvezhetünk” egy nehezítést, és a negatív gondolatok eredményeképpen akár kilátástalannak érezhetjük életünket, nem látjuk igazán tisztán céljainkat és azok megvalósulásának lehetőségét.
Persze a hatásnak van jó oldala is, használjuk az intuíciónkat, ami most nagyon jól működik. Remek alkalom pl. a problémás helyzetek megoldására, és vágyaink teremtésére a vizualizáció, a meditáció és bármilyen spirituális gyakorlat. Természetesen a tiszta módszerek keretein belül! Ugyanígy remek spirituális ismereteink és önismeretünk elmélyítésére is ez az időszak.
És ha ez nem lenne elég Telihold is lesz ezen a napon, ezzel elindul az elengedéses időszak. A következő két hét témája az elfojtott gyermekkori vagy anyaként megélt lelki sérüléseink feldolgozása lesz. Most nem elég felszínre engedni ezeket, hanem a feldolgozás folyamatához szükséges lesz kibeszélnetek magatokból, amit akár terápiás formában is megtehettek.

 December 5-én és 6-án kicsit visszakapjuk tisztánlátásunkat.

Bár már hátráló mozgásban van a Merkúr bolygó, ez a két nap mégis kicsit tisztább felfogást és tervszerű cselekvést hozhat, mert a Szaturnusz bolygó igyekszik kordában tartani az energiákat. Tehát érdemes kihasználni ezeket a napokat egy kis rendszerezésre, problémamegoldásra és terveitek gyakorlati megvalósítására.

 December 9-én a Mars bolygó átlép a Skorpió jegyébe.

A Mars bolygó ebben a jegyben otthonosan érzi magát, azonban inkább az ösztönös cselekvés lehetőségét hozza el számunkra. A döntéseinket erősen befolyásolják érzelmeink és megérzéseink, és kissé eluralkodhat rajtunk az önfejűség és a robbanékonyság. Az elszabadult indulat durvaságot, féltékenységet és fokozott harci kedvet hozhat.
A jó oldala, hogy taktikai érzékünk, vizsgálódó képességünk is jó formában van, így tudatos figyelemmel megnövekedett akaraterőnket saját céljaink szolgálatába tudjuk állítani.

 December 10-én fokozott óvatosság szükséges.

Lehetőleg ma ne hozzatok döntéseket, és próbáljátok elképzeléseiteket is kordában tartani, mert vágyaitok igencsak kiüríthetik pénztárcátok tartalmát. Ugyanígy a közlekedésben, és egyáltalán mindenhol a nap folyamán óvatosan, mert a túlpörgés balesetveszélyes helyzeteket okozhat. Az Uránusz és a Merkúr bolygó energiájának egyesülése alsó hangon is megzavarhatja idegrendszerünket, de a hátráló hatás még inkább növelheti a feszültséget.

 December 13-án Luca napja lesz. 

Luca napja nálunk félelemmel átitatott, a sötét erők élénküléséről szól, de más országokban a fény ünnepének tartják. Nekem ez utóbbi jobban tetszik, így én ezzel fogok azonosulni, de azért arról mindenképpen érdemes említést tenni, hogy ez a nap a varázslatokról szól, amikkel a bőséget és a szerelmet vonzhatjátok be az életetekbe.
Tulajdonképpen a mai nap túlzásokra hajlamos energiája a varázslatokhoz mindenképpen támogatást nyújt, és szerencsét vonzhat be az életünkbe.

 December 15-én lehetőleg kerüljétek el a boltokat.

Pénzköltés szempontjából az egyik legveszélyesebb nap, legyetek nagyon tudatosak, mert gondolataitok olyan kiadásokba is belelovalhatnak, amire semmi szükség. A közelgő Karácsony a szeretet Ünnepe és nem a minél nagyobb ajándéké.

 December 16-a és 17-e az újítások, változások lehetőségét hozza el. 

Ez a 2 nap kimondottan előnyös, ha valami új dologba szeretnétek fogni, ami hosszútávon is eredménnyel kecsegtet. Ennek a napnak amúgy sem a napi rutinról kell szólnia, szükség van a változatosságra, kicsit kiugrani a megszokásokból. Hétvége lévén, mozduljatok ki otthonról, és tervezzetek különleges programot.

 December 18-án Újhold lesz a Nyilas jegyében, ezzel egy újabb teremtő időszak kezdődik. Az Újhold energiájának köszönhetően, nagyon hatásosan tudjuk jövőnket formálni. Bármit képesek vagyunk megteremteni, amiben hiszünk. Egy igazi óriásugrást élhetünk át, ha bízunk magunkban.

 December 20-án a Szaturnusz (a karma bolygója) a Bak jegyébe lép.

A Szaturnusz bolygó ezzel abba az állatövi jegybe érkezik, amiben a legjobb hatásokat tudja kifejteni. Akik az évet saját fejlődésükre használták ki, nem adták fel céljaikat és megtették a szükséges változtatásokat, azok most learathatják a babért. Megtérülhet a befektetett munka, és azoknak a sikereknek, amiket ebben az időszakban elértek, hosszú éveken keresztül élvezhetik az eredményét. A nap hozhat számotokra egy váratlan, anyagi haszonnal kecsegtető lehetőséget, vagy egy támogató megjelenését.
Mindemellett párkeresőknek jó hír, hogy váratlanul a szerelem köszönthet be életükbe. Természetesen csakis azokra fog rátalálni, akik nem otthon ülve várják az álompárt, és azokra, akik valóban felkészültek az új pár eljövetelére.

 December 21-én 17 óra 16 perckor a Nap a Bak jegyébe lép. Ugyanakkor szinte azonnal utol is éri a Szaturnusz bolygót. Ugyanezen a napon lesz a Téli Napforduló is, így lehetőség nyílik ismét elvégezni a Lencsemágiát a téli időszak bőségéért, jólétéért.
A Bak jegyében járó Nap egyfelől hozza a visszahúzódás vágyát, ugyanakkor tudatosan ki kell jelölnünk határainkat, mert hajlamosak lehetünk túlzott terheket magunkra venni. Ennek a következménye pedig az lehet, hogy ízületeink, térdünk fájdalommal jelezhet a túlzásba vitt munkától. Kötelességtudatunk, kitartásunk viszont növekszik, így a ránk váró feladatoknak maradéktalanul eleget tudunk tenni.

 December 25-én a Vénusz bolygó is átlép a Bak jegyébe. 

A Vénusz ebben a jegyben nem érzi túl jól magát. Érzelmeinket korlátozottnak érezhetjük, felerősödhet a magány érzése is. Ugyanakkor tudatossággal, pozitív beállítottsággal, ennek ellentéte, az érzelmi biztonság is megjelenhet bennünk.
Óvatosan az ünnepi mértéktelen étkezésekkel, mert az arra érzékenyeknél ez emésztési problémákat okozhat.

 December 28-án tegyük, amit szívünk diktál.

A taktikai érzékünk, most vágyaink szolgálatába áll, így szenvedélyesen tudunk céljaink érdekében tevékenykedni. Viszont mindazokat a feladatokat, amik nem ínyünkre valók, leginkább halogatjuk. Hallgassatok belső hangotokra, és cselekedjetek megérzéseitek szerint!


Mindenkinek csodás decembert és Boldog Ünnepeket kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Karácsonyi ajánlatunk! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek