18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Elvis Presley est az Instantban Nyerj páros belépőt!

Megosztás
Kultúra

Vilkó (Takács Vilmos) a Ganxsta Zolee és a Kartel bandának szólógitárosa, a Királyra emlékezve szólóestet tart az Instant szórakozóhelyen 2017. December 1-jén este 20:00-kor. Rövid interjúmban Vilkót, Elvis munkásságával való viszonyáról kérdeztem. A cikkben azt is megtudhatod, hogy hogyan nyerhetsz egy páros belépőt az eseményre!


Ha a zenei pályafutásodat nézem, akkor te inkább egy keményebb rock vonalat viszel. Honnan jött az ötlet, hogy Elvistől játssz számokat?

Alapvetően sokféle zenét meghallgatok, viszont ha valami kifejezetten érdekel, akkor annak leások az alapjaiig. Ilyen szempontból a rock n’ roll sem volt kivétel. Általában magamat és a szűkebb környezetemet szoktam Elvis dalaival szórakoztatni, de mivel idén hunyt el 40 esztendeje, úgy éreztem, hogy egy komolyabb est keretein belül is le kell rónom a tiszteletemet.


Fotó: Ulz Mátyás / www.ulzphoto.com

Te mar nem az a korosztály vagy aki a klasszikus rock n rollon nőtt fel. Kitol hallottad először a király számait?

Elvis dalai teljességgel megkerülhetetlenek, és ha jól emlékszem, akkor még a 90-es közepén fedeztem fel őt magamnak. Az egyik legjobb barátom keresztanyjának volt jó pár bakelitlemeze a Királytól, és ahogy az lenni szokott, ezeket hallgatva döbbentem, hogy mennyi daláról nem is tudtam, hogy ő az előadó. Amúgy szerintem Elvis számai teljességgel kortalanok, simán el tudom képzelni, hogy ugyanezzel a lelkesedéssel fogja őket hallgatni a következő nagyon sok generáció.

Melyik a kedvenc számod tőle?

Egyértelműen a Trouble. Abban a dalban minden benne van, ami a macsó Elvist jellemezte. Imádom, ahogy használja a hangját, illetve azt, ahogy építkezik a dal.

Inkább hölgyeket, mint férfiakat vársz az Instantba?

Mindenkit várok nemtől, kortól függetlenül. Az igaz, hogy a Király elsősorban a női szívek elrablója volt, de mint látod, én is férfiként rajongok érte, úgyhogy bátran jöjjön mindenki, akit egy picit is megfogott az ő munkássága.

Ha mar a nőknél tartunk. Volt olyan szerelmi kapcsolatod ahol elővetted a gitárod es egy Elvis számmal hódítottad meg a kedvesedet?

Talán ilyen pont nem fordult elő, de ami késik, nem múlik! Olyan viszont több ízben is előfordult, hogy a kocsiban felvettem az Elvis imitátor napszemüvegemet, és teljes hangerőn bömböltettem a dalait, miközben egy, a Királyról mintázott, ablakra felcuppanthatós figura rázta a csípőjét az utazóközönségem legnagyobb örömére. 


Fotó: Ulz Mátyás / www.ulzphoto.com

Gitárral a kézben szinte bejártad egész Magyarországot, viszont kevesen tudjak, hogy mellette énekelni is szoktál. Pályafutásod elején vagy közben jöttél rá arra, hogy nem csak a pengetős hangszerekhez értesz?

Az túlzás, hogy értek, mert mind zenélni, mind énekelni magamtól tanultam meg, és valószínűleg kevesebb idő kellett volna hozzá, ha van lehetőségem tanárokhoz járni, de azért hála istennek, így is elboldogulok a dalok előadásával. Az egy szál gitáros estek sokkal intimebbek, sokkal emberközelibbek, hiszen valamennyire itt inkább a kötetlenség van előtérben. Többféle tematikára épített esten vagyok már túl, de minden bizonnyal ez a mostani az egyik legnagyobb falat.

Facebook bejegyzésedben  olvashattuk, hogy nem a klasszikus Elvis számokat fogod játszani.

  Milyen setlistre számíthatunk?

Olyan életműről beszélünk, amit egy est alatt teljességgel bemutatni lehetetlen, viszont törekedtem arra, hogy minden korszakból kellő mennyiségű dal csendüljön fel. Voltak olyan tételek, amiknek nem állt jól az egy szál gitár, de volt olyan is, amin csodálkoztam, hogy mennyire jól megszólal ilyen formában is. Remélem, hogy senki nem fog csalódottan távozni az estről.


Fotó: Ulz Mátyás / www.ulzphoto.com

Látom, sok tetkód van. Van ami a Királyhoz köthető?

Nekem Elvis az egyik nagy idolom, ezért természetesen magamon hordom őt. A jobb lábszáramat borítja be egy nagy tetoválás róla. A fellépéseit követően mondták be mindig a szervezők a mikrofonba, hogy “Ladies and gentlemen, Elvis has left the building”, amivel azt próbálták megakadályozni, hogy a művészbejáró környékén ne alakuljon ki tömeghisztéria a rajongók tülekedése által. Nos, az én olvasatomban Presley úr még mindig itt van velünk, úgyhogy a szöveg arra módosult, hogy “Elvis has not left the building”.

Játék a páros belépőért

Az 1 db páros belépőt a Nőivilág facebook oldalán szavazás formájában lehet megnyerni 2017.1128.-2017.11.29. között.
A nyertest Facebook üzenetben értesítjük. Helyszín:
 Budapest, Instant - 2017. December 1.

Ulz Mátyás
Tel.: 06208018278
Email.: ulz.matyas(kukac)gmail.com
www.ulzphoto.com


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat