18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ne hallgass a kisördögre! Hogyan érd el a magasabb szintű spontanaitást?

Megosztás
Női lélek

A spontán szó leggyakrabban használt jelentései: ösztönös, azonnal reagáló, természetesen őszinte és valós érzelmekkel teli. Te mennyire tudsz most spontán lenni?


Sokat dolgoztam azon, hogy ma olyan életet élhessek, amilyet szeretnék. Gyakran hallom, hogy ez így túlságosan tudatos, és azt feltételezik, hogy hiányzik az életemből a spontaneitás. A spontán szó leggyakrabban használt jelentései: ösztönös, azonnal reagáló, természetesen őszinte és valós érzelmekkel teli. Nem hiszem, hogy ezek hiányoznak az életemből, mégis képes voltam szintet lépni, és felcseréltem a problémázós önmarcangoló énemet egy felszabadult és örömteli világra.Soha nem hagyom abba

A saját fejlődésem szempontjából a tudatosság azt jelenti, hogy könyveket olvasok, előadásokat hallgatok és tartok, beszélgetek a pozitív életről, a célokról, amikből következtetéseket vonok le, alkalmazom azokat a technikákat, amiket célravezetőnek tartok, új az életemet szolgáló szokásokat alakítok ki, melyek eredményre vezetnek. Ezek kőkeményen tudatos dolgok, de határozottan előre visznek egy jobb élet felé. A mai napig gyakorlom, és soha nem fogom abbahagyni.Egy tudatosan, spontán boldog tizenöt éves

Ma Berta lányommal a leendő művészeti szakközép iskolájának nyílt napján jártunk, ahol találkoztunk egy elsőéves grafikus tanulóval. Miközben átszellemülten magyarázta, hogy miket tanul, arról is kérdeztük, hogy miként került be az iskolába. Nagyon régen eldöntötte, hogy grafikus lesz, és nem is tudja, mi lett volna, ha nem veszik fel. Éppen ezért fáradtságot nem kímélve a szó szoros értelmében mindent megtett annak érdekében, hogy bekerüljön. Boldog, hogy itt lehet, és minden percét élvezi az iskolai munkának. Mi ez, ha nem tudatosság? Azonban egy görcsösen küzdő ember helyett egy boldog kamaszt láttam, aki elégedett azzal, amit csinál, aki ki tud teljesedni. Spontán pedig lehet a munkája közben, de biztos vagyok, hogy a szabadidejében is akadnak ösztönös döntései, és minden bizonnyal lazítani is szokott.Ritkábban hallgass a kisördögre!

Minden ember vállán ott ül a kisördög és a kisangyal, a Tiéden is. Ezek ketten egyfolytában a füledbe suttogják, hogy mit szeretnének tőled. Egyszer az egyikre hallgatsz, másszor a másikra. Az angyal szeretné, ha olyan dolgokat tennél, amik kiteljesítik az életedet, a kisördög pedig folyton azon munkálkodik, hogy megakadályozza ezt azzal, hogy a könnyű szórakozást vagy kellemes semmittevést ajánl. Cserébe magával vinné az eredményeidet, az önértékelésedet, mindent. A kérdés, hogy melyikre hányszor hallgatsz. Némi önfegyelemre van szükséged ahhoz, hogy azt tedd, amit az angyal javasol, de hidd el, megéri. Nem kell nagy célokat kitűznöd, elég, ha minden nap csak egy picit haladsz előre. 
A pici sikerek összeadódnak és idővel nagy eredményekké válnak.Az önfegyelmet a motiváció vonzó erejével elegyítve olyan útra léphetsz, mely sokkal több örömet okoz, mint a fegyelem okozta rossz érzések. A kisördög mindig beszól. De ha ellenállsz, akkor egy picit később már az angyal sokszorosan nyújtja ugyanazt, amit az ördögtől kaphatnál. A különbség csupán az, hogy miközben spontán viselkedsz, minden porcikádban jól érzed magadat. A pihenésedet átjárja a világgal, benne önmagaddal való elégedettség érzése is. Legyél tudatosabb, hogy még spontánabb lehess!

Magda Attila
tréner, life coach

06209331405


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek