18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hiszed vagy nem, igazad lesz! Állítsd a szolgálatodba hiedelmeidet!

Megosztás
Női lélek

Nem te vagy a felelős… A gyermekkorodban dőlt el, hogy az ördög vagy az angyal beszél hozzád gyakrabban és hangosabban.


Az előző cikkemben említett kisördög és kisangyal folyamatosan formálja gondolkodásodat és meghatározza mindennapjaidat. Jó példa erre egy eset, amikor tréning munkafüzeteket spiráloztam: egészen jól haladtam, egyet sem rontottam el mindaddig, amíg eszembe nem jutott, hogy eddig még nem hibáztam. Biztosan kitaláltad, hogy a következő lyukasztást elrontottam, nyomtathattam elölről az anyagot. Tudom, ez apróság, mégis kiválóan megmutatja, hogy a gondolkodásod meghatározza az eredményességedet.

Nem te vagy a felelős…
A gyermekkorodban dőlt el, hogy az ördög vagy az angyal beszél hozzád gyakrabban és hangosabban. Élted az életedet, tetted a dolgodat, és a környezeted visszajelzései alapján alakult ki az önmagadról alkotott képed. Ők mondták meg, hogy buta vagy okos, lusta vagy szorgalmas vagy, rendszeresen letoltak vagy bátorítottak.S miközben gyerekként hittél nekik, kialakult benned, hogy számodra mi lehetséges és mi nem az. „Rájöttél”, hogy milyen vagy, mi jár neked, mit érdemelsz meg, és mit tudsz elérni. Ezeket a hiedelmeidet nem a tulajdonságaid, hanem a környezeted beállítottsága határozta meg. Vagyis az, hogy milyenek látták a világot, és benne téged. Ha kisördögöd nagyobb hatással van rád, mint az angyal, akkor különösen neked szól ez a cikk.

Milyenek a hiedelmeid?

Megfigyeltem, hogy egy átlagos képesség is kimagaslóvá fejlődhet egy támogató környezetben, és a hatalmas tehetséget is lerombolja a visszahúzó külvilág. Azt mondják a média szakemberek, hogy a negatív hír hétszer gyorsabban terjed a jónál. Valamiért az agyunk fogékonyabb a rosszra.Valószínűleg ez a tulajdonságunk az ősidőkre vezethető vissza, hiszen például egy törzsnek életbevágóan fontos volt, hogy résen legyen, és megfelelően reagáljon egy váratlan külső támadásra.

Éppen ezért a negatív hiedelmeid gyorsan kifejlődnek, és tartósak maradnak, hacsak nem teszel ellenük. Többségük megfordítható, de minimum elcsendesíthető.

Nem te vagy a felelős a múltért, de a jövő a Te kezedben van

Első lépésként azonosítsd magadban a kisördög hangját. Fedezd fel, hogy mely szituációkban mit mond neked. Fél siker, ha tudatában vagy a gátló hiedelmeidnek. Ilyeneket keress magadban: „nem vagyok elég jó; nem vagyok képes rá; nincs jó hangom; ebben az országban nem lehet boldogulni; sosem tudok leszokni a dohányzásról; nem vagyok szerethető; rossz vagyok; az emberek felelőtlenek;...”

Ha megfigyeled, hogy milyen embernek tartod magadat, mire tartod képesnek magadat, és mennyire gondolod támogatónak a környezetedet, akkor megtalálod azokat a gondolatokat, amik akadályoznak az életed során. Ezek a gátló hiedelmeid.

Mennyivel jobb lenne, ha a fenti példát követő ember így gondolkodna: „nagyon jó vagyok; képes vagyok rá; jó hangom van; Magyarországon is boldogulhat, aki igazán akar; le tudok szokni a dohányzásról; szerethető vagyok; jó vagyok; az emberek felelősen gondolkoznak…”A pozitív gondolatok jó érzéseket keltenek, felszabadítanak, kinyitnak, cselekvésre ösztönöznek, eredményeket hoznak, és jó szokásokat alakítanak ki benned. A legtöbb esetben nem kell mást tenned, csak pozitívvá kel fogalmaznod a hiedelmeidet.
Hiszen a szüleid is mondhatták volna másként, de ha nem tették, akkor tedd meg Te helyettük. Meg fogod látni, hogy ha elhiszel magadról egy (reális) dolgot, akkor azt meg is tudod valósítani.

Kitartás és türelem, jó életet terem
A gondolataid tartós megváltoztatásához időre van szükséged. Tízszer vagy akár hússzor is meg kell tapasztalnod, hogy ha másként gondolkodsz, akkor hinni fogsz a dolgokban, aminek következtében eredményeket érsz majd el, amik megerősítenek, jó irányba befolyásolják az életedet. Szépen lassan elhallgat kisördög, és felerősödik az angyal hangja.

Magda Attila
tréner, life coach


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek