18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Rotavírus – Újra fertőz!!

Megosztás
Egészség

A rotavírus sokak számára ismert név. Újra és újra fellángol ez a fertőzés, a tünetek súlyosak, és a gyerekek, csecsemők különösen veszélyeztetettek! Mi a rotavírus? Hogyan fertőződhetünk meg? Milyen óvintézkedések szükségesek?


A rovatvírus tünetei közé tartoznak a láz, hányás, hasmenés.
Különösen a csecsemők, gyerekek, idősekre nézve lehet nagyon veszélyes.

A hideg évszak tökéletesen megfelelő a rotavírus baktériumainak szaporodásához.
A fertőzött területeken a fertőzött esetek számának növekedése hónapról hónapra rohamosan nő.
Európában van, ahol elérte a 70%-ot!
Olyan, mint a lavina. 
Csecsemők, gyerekek és idősek

A rotavírussal fertőzötteknél hasmenés, láz, hányinger, gyomorfájás, émelygés és hányás jelentkezik tünetként. Ezek jelentkezhetnek külön-külön is, de egyszerre is.
A csecsemőkre, gyerekekre és idősekre nézve egyesével is veszélyt jelentenek a kiszáradás és gyenge immunrendszer miatt.

A lappangási (inkubációs) időszak több napig is eltarthat, ezért is terjed gyorsan a vírus, mert a tünetek még nem észlelhetők, mégis fertőz.

A 6 hónap és és 2 éves közötti korosztályba tartozó gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben. Náluk még nem fejlődte ki az antitestek.
Azonnal vigyük kórházba a gyerekeket, amint a tüneteket észleljük, mert ez a fertőzés otthoni kezeléssel nem ajánlott! Ne próbálkozzunk házi gyógymódokkal.

Előfordulhat az eset súlyossága függvényében, hogy intenzív kezelés lesz indokolt. Ezzel is számoljunk.

Bár világszerte körülbelül 420.000 halálos esetről tudni eddig (2016), érdemes tudni, hogy sajnos akár ez is előfordulhat.
Hogyan védekezzünk?
Érdemes beoltatni magunkat, alaposan kezet mosni naponta többször, különösek azoknak ajánlott az oltás és alapos kézmosás, akik közösségi közlekedést használnak.
Ez a vírus mindenhol és mindenen megtelepszik.
Élelmiszerek csomagolásán, székletben, tárgyakon, vízben sem pusztul el, csakis a forró víz és erős fertőtlenítőszerek képesek elpusztítani.

Fertőz továbbá nyálkahártyán keresztül is.


Megelőzés
Azon túl, hogy a higiéniára extra figyelmet fordítunk, érdemes vitaminokkal, lehetőleg természetes módon megerősíteni immunrendszerünket.
Információ
Kérjük ki háziorvosunk véleményét a rotavírus elleni oltással kapcsolatban, mert kórelőzményeink nagyban befolyásolják, számunkra ajánlott vagy indokol-e az oltás beadatása. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek