18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért hidegek a lábaid! - És ez a megoldás!

Megosztás
Életmód

A nők hideg lábai megfagyasztják a levegőt, ráadásul van, akinek annyira hideg tud lenni a lába, hogy az már fájdalmat okoz. A vérkeringésen túl van még egy oka a hideg lábaknak.


A vérkeringés az egyik oka valóban, ha hidegek lábaink.
De ezen túl sokat számít, milyen hőmérséklet van a lakásban.
és ezen belül az egyes helyiségekben.

Így szabályozd a fűtést az egyes szobákban!

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a következő tippeket megfogadjuk, ugyanis nem csak lábaink nem lesznek hidegek, de még a fűtésszámlán is spórolhatunk.

Sokan inkább gyapjú pulóvert és vastag zoknit viselnek, hogy felmelegedjenek. De nem az öltözéktől melegszik fel első sorban testünk.

Legalább 6%-os fűtési energiát takaríthatunk meg, ha…

A radiátorok tisztítása

Erre csak kevesen gondolnak, de a fűtőtestek hatékony hőleadásához hozzátartozik a tisztítás is. Ugyanis, ha koszos, akkor nem adja le optimálisan a hőt.
Ezen túlmenően, aki allergiás vagy érzékeny a porra, még fűtési szezonban is érezheti a kellemetlen tüneteket. A radiátor ugyanis sugározza a felszálló hővel együtt a port is.
Amikor a radiátor furcsa hangokat ad ki magából, akkor nagy valószínűséggel levegő van a rendszerben, amit légteleníteni kell, mert ez is rontja a hőleadás minőségét.

Vegyük-e le a fűtést, amikor elmegyünk otthonról?

Nincsen egyértelműen követendő javaslat és életviteltől, lakás tájolástól is függ, hogy levegyük-e a fűtést, amikor elmegyünk otthonról.
De egy biztos, és erre számítások is vannak, ha sokáig hagyjuk a lakást kihűlni, akkor a falakat nehezebb felmelegíteni, mintha le sem vettük volna a fűtést. Így lesz a hőérzet rossz, még akkor is, amikor hazaérünk, és feltekerjük a fűtést. A levegő felmelegszik, de a falak, padló nem. Csak idővel. ekkor jön a meleg pulóver, vastag zokni.


Szellőztetés

Ne azért ne szellőztessünk, mert kihűl a lakás, még ha így is gondoljuk. A lakás pár perces szellőztetéstől nem hűl ki, viszont a penészgomba megjelenhet azokban a sarkokban, ahol rossz a szigetelés. Kereszt szellőztessünk, hogy percek alatt átjárhassa a lakást a friss levegő.
Ekkor ne tekerjük le a fűtést, mert nem költséghatékony.
Naponta 3x érdemes lenne átszellőztetni alaposan a lakást.


Fürdőszoba

A fürdőszobában mindig legyen meleg, még akkor is, ha nem vagyunk otthon. Ez ugyanis vizes helyiség, ahol hamar megtelepszenek a penészgombák. Itt a legfontosabb, hogy a hőérzet jó legyen, mert a hideg falakat nem tudjuk percek alatt felmelegíteni, amikor fürdeni megyünk. Aki mégsem tudja folyamatosan fűteni fürdőszobáját, fürdés előtt legalább 15 perccel kapcsolja be ott a fűtést.

Becsukott ajtók

Sokan úgy gondolják, hogy a hálószoba ajtaját érdemes becsukni, mert aludni hűvösben egészséges. Valóban nem egészséges extrán meleg szobában aludni, viszont a túl hideg hálószoba sem javasolt. ne kapcsoljuk ki a fűtést a hálószobában, mert a hőeloszlás nem lesz kiegyenlített a lakásban, ha egy helyiségből árad a hideg.
Hideg falak között, melyek „húznak” kifejezetten egészségtelen aludni. Ráadásul hideg időben a penészgombák itt is megtelepedhetnek, melyek spóráit belélegezzük éjszaka alvás közben. Ez talán a lehető legegészségtelenebb. És igen, a hideg lábak sosem lesznek melegek egy hideg helyiségben. meleg zokniban pedig mégsem aludhatunk.


Jó választás - Hideg lábak ellen 

Jól tesszük, ha azt választjuk, hogy hagyjuk a lakást szépen lassan felmelegedni, és nem egy -egy alkalommal tekerjük fel a fűtést extrán magas hőfokra. A lakásban lévő fűtőberendezések többsége ma már hőfok érzékelős, ami azt jelenti, ki fog kapcsolni a termosztát, amikor elérte a kellő hőfokot.
Ideális termosztátra beállított hőfok, amikor otthon tartózkodunk a 22 fok.
Ehhez tud szervezetünk alkalmazkodni, beáll a helyes vérkeringés, és nem lesznek jégcsap hidegek lábaink sem. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek