Narancsos túrótorta egyszerűen édesítőszerrel– Lépésről lépésre!
Megosztás 
Mi kell hozzá? (12 szelethez)
100 g margarin vagy vaj
75 g folyékony édesítőszer
2 db tojás
120 g liszt
1 tk sütőpor
3-4 narancs
8 db fehér vagy színtelen lapzselatin
500 g krémes túró vagy mascarpone
250 g tejszín
2 ek vágott mandula
1 db 24 cm átmérőjű csatos tortaforma
Mesések ezek a színek, és az ízkombináció!
A narancs friss, üde íze semmihez nem hasonlítható.
Amilyen pompásan néz ki ez a narancsos túrótorta, olyan finom is!
Még kezdő háziasszonyoknak is ajánlott legalább egyszer kipróbálnia.

Elkészítés
1) Kenjük ki margarinnal vagy vajjal a tortaformát. A vajat keverjük el az édesítőszerrel krémesre. A tojásokat, lisztet és sütőport keverjük össze előbb külön, majd adjuk a kikevert vajhoz. Töltsük bele a tortaformába. Előmelegített sütőben ( 175 °C ) süssük körülbelül 20 percet. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk a tortaformában kihűlni.
2) Mossuk meg a narancsokat, 1 narancsot tegyünk félre, a többit pucoljuk meg. Vágjuk félbe és csavarjuk ki a levét. Szebb lesz a sütemény, ha le is szűrjük.
A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe, hogy megszívhassák magukat. Amikor kellően puhák, először 6 darabból nyomjuk ki a vizet, és lábosba helyezve kezdjük el felmelegíteni, amíg folyékony állagú lesz. Hagyjuk kicsi kihűlni, majd adjuk hozzá a túrót vagy mascarpone krémet. A kész krémet kenjük rá a már elkészült tészta alapra még a csatos tortaformában. Tegyük hűtőszekrénybe állni 1-2 órára.
3) Verjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínhabból tegyünk félre a torta díszítéséhez, a többi tejszínhabot kenjük rá a túrókrémes rétegre, és tegyük vissza a hűtőszekrénybe állni.
4) A megmaradt 2 db zselatinlapból szintén nyomjuk ki a vizet, tegyük lábosba, és kezdjük el felmelegíteni, amíg folyékony állagú lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd adjuk hozzá kifacsart narancsok levét.
Jöhet a díszítés

Vegyük ki a hűtőszekrényből a krémmel megkent tésztát. Hagyjuk a csatos tortaformában.
Vágjuk szép, kör alakú, vékony szeletekre a narancsot, és helyezzük a szeleteket a krémre szépen elosztva.
Következhet a zselatin, ami szép sárga lett a narancslétől. Kenjük a sütemény tetejére.
Tegyük hűtőszekrénybe 20-30 percre állni, hogy a zselatin megkeményedhessen.
Tálalás előtt vegyük le a csatos tortaforma oldalsó részét, kenjük be a torta oldalsó részét a félretett tejszínhabbal, és szórjuk rá például kanál segítségével a lapra vágott mandulát.
A sütemény tetejére készíthetünk egyszerű zacskóból habkinyomót. És ezzel készítjük el a tortára a tejszínhab díszítést.
A torta elkészítése lehet, túl részletes lett, de, aki most készíti el először, annak szüksége lehet minden apró lépésre.
A rutinosak természetesen a kisujjukból is „kirázzák”.Jó sütögetést!
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!