18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Narancsos túrótorta egyszerűen édesítőszerrel– Lépésről lépésre!

Megosztás
Recept

Mi kell hozzá? (12 szelethez) 100 g margarin vagy vaj 75 g folyékony édesítőszer 2 db tojás 120 g liszt 1 tk sütőpor 3-4 narancs 8 db fehér vagy színtelen lapzselatin 500 g krémes túró vagy mascarpone 250 g tejszín 2 ek vágott mandula 1 db 24 cm átmérőjű csatos tortaforma


Mesések ezek a színek, és az ízkombináció!
A narancs friss, üde íze semmihez nem hasonlítható.
Amilyen pompásan néz ki ez a narancsos túrótorta, olyan finom is!
Még kezdő háziasszonyoknak is ajánlott legalább egyszer kipróbálnia.


Elkészítés

1) Kenjük ki margarinnal vagy vajjal a tortaformát. A vajat keverjük el az édesítőszerrel krémesre. A tojásokat, lisztet és sütőport keverjük össze előbb külön, majd adjuk a kikevert vajhoz. Töltsük bele a tortaformába. Előmelegített sütőben ( 175 °C ) süssük körülbelül 20 percet. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk a tortaformában kihűlni.

2) Mossuk meg a narancsokat, 1 narancsot tegyünk félre, a többit pucoljuk meg. Vágjuk félbe és csavarjuk ki a levét. Szebb lesz a sütemény, ha le is szűrjük.

A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe, hogy megszívhassák magukat. Amikor kellően puhák, először 6 darabból nyomjuk ki a vizet, és lábosba helyezve kezdjük el felmelegíteni, amíg folyékony állagú lesz. Hagyjuk kicsi kihűlni, majd adjuk hozzá a túrót vagy mascarpone krémet. A kész krémet kenjük rá a már elkészült tészta alapra még a csatos tortaformában. Tegyük hűtőszekrénybe állni 1-2 órára.


3) Verjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínhabból tegyünk félre a torta díszítéséhez, a többi tejszínhabot kenjük rá a túrókrémes rétegre, és tegyük vissza a hűtőszekrénybe állni.

4) A megmaradt 2 db zselatinlapból szintén nyomjuk ki a vizet, tegyük lábosba, és kezdjük el felmelegíteni, amíg folyékony állagú lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd adjuk hozzá kifacsart narancsok levét.

Jöhet a díszítés



Vegyük ki a hűtőszekrényből a krémmel megkent tésztát. Hagyjuk a csatos tortaformában.
Vágjuk szép, kör alakú, vékony szeletekre a narancsot, és helyezzük a szeleteket a krémre szépen elosztva.
Következhet a zselatin, ami szép sárga lett a narancslétől. Kenjük a sütemény tetejére.

Tegyük hűtőszekrénybe 20-30 percre állni, hogy a zselatin megkeményedhessen.

Tálalás előtt vegyük le a csatos tortaforma oldalsó részét, kenjük be a torta oldalsó részét a félretett tejszínhabbal, és szórjuk rá például kanál segítségével a lapra vágott mandulát.

A sütemény tetejére készíthetünk egyszerű zacskóból habkinyomót. És ezzel készítjük el a tortára a tejszínhab díszítést.

A torta elkészítése lehet, túl részletes lett, de, aki most készíti el először, annak szüksége lehet minden apró lépésre.

A rutinosak természetesen a kisujjukból is „kirázzák”.


Jó sütögetést! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat