18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Amikor azt írják – Terhes és szoptató kismamáknak nem ajánlott!

Megosztás
Kicsi lélek

Rengeteg betegtájékoztatóban olvashatjuk a következőt. „Terhes és szoptató kismamáknak nem ajánlott” Ez lehet termék, szolgáltatás, akár masszázs, fogfehérítés, kezelés, és sok minden egyéb. De pontosan kifejtve csak kevés esetben találjuk meg. Mi ennek az oka?


Amikor azt olvassuk, hogy „Terhes és szoptató kismamáknak nem ajánlott”, akkor tulajdonképpen nem másról van szó, mint, hogy az adott termék hatásmechanizmusa nem esett át a különböző, bonyolult, akár évekig eltartó engedélyezési, tesztelési fázisokon.

Nincsen adat róla, milyen hatást gyakorolhat a magzatra vagy éppen a csecsemőre, ha az anya alkalmazza.

Ezért inkább ez szerepel a tájékoztatókon.

Előfordulhat, hogy az adott termék semmilyen kárt nem okoz, de az is, hogy évekkel később felszínre kerül egy megbetegedés, melynek okát az akkori orvostudomány nem fogja tudni megmagyarázni.

Ezt a bizonytalan állapotot elkerülendő inkább nem ajánlják a terméket, szolgáltatást ennek a csoportnak.

Mi nap is vannak olyan betegségek, melyek pontos okát nem tudni, ilyen volt például az évtizedekkel ezelőtt alkalmazott fogamzásgátlók esete, amikor is számtalan 60-70 év körüli nő esetében fedeztek fel valamilyen rákos megbetegedést. Mai napig csak sejtések vannak róla, hogy a régi fogamzásgátló termékkel hozhatók összefüggésbe. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat