18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kreativitás, DIY és Workshop ? – Mi ez valójában?

Megosztás
Otthon

Az elmúlt években Magyarországon is, - mint világszerte – egyre többen hódolnak az alkotás örömének. Előtérbe került az újrahasznosítás, a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás.


Az évek múlásával több tízezer ember választott hasznos-alkotó- hobbikat, amiben azon kívül, hogy örömteli elfoglaltságát találja meg, többnyire a környezetében fellelhető tárgyakat, anyagokat használja, hasznosítja újra. 


Ezzel nagymértékben védi a környezetet illetve kreatív gondolkodásra és gyakorlati ténykedésre sarkallja önmagát, barátait és családját.
Számos esetben már-már művészi értéket létrehozva.

Csak kreatívan!
Jómagam talán így születtem! Kreatívan...
Emlékszem, mindig "bütyköltem" valamit.
Koromnak és az akkoriban divatos hobbiknak megfelelően folyton alkottam, alakítottam a saját környezetemen.
Mindig "valamit akartam csinálni valamiből", ami ma sincs másképp.
" Ügyes kislány! " ...ez volt az a dicséret, amit sokszor és hosszasan ecseteltek a felnőttek :-)
Szakkörökben lehetett együtt lenni azokkal, akik hasonlóan érdeklődtek az adott témával kapcsolatban.

Mai DIY technikák és workshopok
De mi is az a DIY?

Az úgynevezett DIY, „Do it yourself”= Csináld magad  azaz amatőrként, profi szakember segítsége nélkül szerelj meg vagy hozz létre valamit-hazánkban is mozgalommá nőtte ki magát.
A mozgalom eredete az 1950-60-as évek Amerikájáig vezethető vissza.
Alan Watts brit filozófus akkori elmélete szerint, -mint hogy mindent készen kapunk és már sosem tanulunk meg főzni vagy házat építeni, ruhát varrni stb.

Erre a felismerésre épült a szerteszét ágazó hatalmas kultúra, a DIY, amely itthon az átlagember számára egyet jelent a Kreatív Hobbival.A DIY bármily furcsán hangzik is tanulható.
Kis hazánkban DIY technikákat, praktikákat,workshopokon tanulhatunk.
Ezek közül akár bútorfestést is választhatunk / nálam az első számú szerelem /,de ha a dekupázs vagy transzfer érdekel, arra is találsz workshopot.

Workshopok?
Ha szigorúan fordítjuk műhelyt jelent, de leginkább tanfolyamot takar.

Ezek általában erre szakosodott műhelyekben tanulhatók. Egy/vagy több/ valamely technikához értő, tapasztalt kreatív vezető, úgynevezett workshop keretein belül adja át tudását az arra szomjazóknak.


Egynapos tanfolyamokon egy-egy technika sajátítható el, amit aztán otthon a saját örömünkre alkalmazhatunk. 

Óriási sikerélmény, alapos feltöltődés egy ilyen workshop, ahonnan természetesen az adott technikával, saját kezünkkel készített tárgyakkal térhetünk haza.A nyárra jellemzőek az Alkotó táborok, ahol nem egy, hanem sokszor 2-5 nap alatt, több technika is megtanulható. A kreatív ember számára igazi aktív pihenés, emellett nagy népszerűségét a közösségek kialakulása és annak építése teszi még vonzóbbá.
Erről később bővebben.

Érdemes ezeket az eseményeket keresni.

Ha valami megtetszik, ha valamit szeretnél a saját kezeddel létrehozni, de nem tudod hogy is kezdj hozzá, akkor javaslom keress olyan kreatív alkotókat, akik szívesen tanítanak téged a választott tevékenységre. 

Olvass utána, keress közösségeket, ahol hasonló érdeklődésű emberektől a nagy közös tudástárból meríthetsz.

Ötletek, melyeket már most is meg tudsz csinálni!
Kattints a képre és megnyílik a galéria.


Aztán hajrá! Iszonyú jó móka! 

Rögtön felejthető lesz az unalom, a depresszió, a magány, mert lesz valami, ami a Tiéd, amit bármikor elővehetsz és alkalmazhatsz. A sikerélmény garantált!

Mert alkotni jó! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Otthon

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek