18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen esetekben és kiknek ajánlott a jóga?

Megosztás
Életmód

Az én történetemmel kezdeném, ami úgy 14éves korom körül kezdődött serdülőként. El kezdtek nőni a melleim és nagyon szégyelltem, úgy éreztem mindenki ezt nézi, ezért aztán folyamatosan takargattam. Ennek következtében a hátam teljesen meggörbült.


18 koromra olyan gerincferdülésem volt, amit műteni kellett volna és azt mondták az orvosok 3 hónapig gipsz ágyban kellene feküdnöm.

Ez nekem nem tetszett és elkezdtem gondolkodni, kerestem a lehetőségeket, de 40 évvel ezelőtt nem sok minden volt.

Az iskolában is sokszor hatba vágtak, húzd ki magad, amit én meg is csináltam, de rögtön vissza is estem az eredeti helyzetembe.

Nem tudtam megtartani magam. Kerestem, kutattam a lehetőségeket, míg végül rátaláltam a jógára ami sokat segített a helyzetemben és elindított bennem olyan folyamatokat testi és lelki szinten, melynek eredményeként megszülethetett a saját rendszerem. 
Etka jogán nőtem fel, később megismertem más joga rendszereket is, de valami nagyon nem tetszett nekem. Elmentünk az órára, lefeküdtünk a földre, jól éreztük magunkat, de ahogy felálltunk minden ment a régiben, és azt gondoltam nem lehet folyton a földre dobni magam, ez így nem jó.

Joga az élet tudását, ennek alap törvényszerűségét képviseli, mely több ezer éves és biztos tudás. Az ember a természet része és a vele való egységben képes a teljes élet megélésére. 

Később asztrológiát tanultam, amely nagyon sokat segített az élet megértésében és segített sok olyan fizikai törvényszerűség felismerésében, amelyet az ember figyelmen kívül hagy.

Az embernek tömege van és egy mágneses térben élünk, ahol a nehézségi erő ugyanúgy hat az emberi testre is, mint bármely más anyagra.

Éppen ezért annyira fontos, hogy a helyén tartsam magam, mert különben teher alá esek, és befolyásolom az egész szervezetem jó működését.

Amikor hagyod, hogy működjön

A szervezetemben rend van, ez egy tökéletes rendszer, ha hagyom, hogy működjön.

Tökéletesre születünk

Tökéletesre születünk, ezt az állapotunkat talán úgy 5-6 éves korunkig megtudjuk tartani, de ahogy elkezdődik az iskola, fokozatosan elveszítjük azt.
Felnőtként már fogalmunk sincs, hogyan viseljük saját testünket.
Teszünk ahogyan sikerül, és csak azt tapasztaljuk, itt fáj, ott fáj, és nem jó a közérzetem.

A programom abban tud segíteni, hogy mit tegyél magaddal a nap minden pillanatában, hogy egyensúlyba kerülj magaddal.Az állatok ezt tudják ösztönösen, az ember is tudja, de ezt az ösztönös állapotot nekünk tudatosan vissza kell szereznünk.

Stefánkovits Stefánia
06702649216
Erre a címre írhatod meg kérdéseidet: stefaniastefankovits@gmail.com

Mindent a jógáról


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek