18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Terhesség alatti FÜGGŐSÉGEK – Kutatás!

Megosztás
Életmód

Hogyan változik a terhesség alatti dohányzás, alkohol, drog fogyasztás? Huszti Eszter vagyok, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának végzős szülésznő hallgatója. Szakdolgozatomat a terhesség alatti függőségekről írom.


A kutatásomat 2 dolog motiválja.

  • Az első, hogy az újszülöttek egészségesen szülessenek meg. 
  • A második, az információ áramlás fellendítése.
Mire is gondolok?
Rengeteg újszülött születik túl korán, vagy valamiféle rendellenességgel csupán azért, mert az édesanyja függőségben szenved.

Itt nyilván az emberek többsége a kismamát okolja, hiszen miért nem szokik le?

Nos, ez azért nem ennyire egyszerű. Nem véletlen nevezzük „függőségnek” a függőséget. Ahhoz, hogy valaki megtudjon szabadulni a függőségétől, bizony nem mindig elég az akaraterő.

Sok esetben szaksegítségre van szüksége ezeknek az embereknek, de ehelyett inkább megvető pillantásokat, és lenézést kapnak cserébe.

Ettől pedig biztosan nem fognak leszokni. Sok kismama nem rendelkezik megfelelő tudás szinttel, máshogy szocializálódott, és a kulturális értékek is másfélék.

Ezt is figyelembe kell venni, és alkalmazkodni ezen kismamák szintjéhez.

Az információt minden esetben az illetőhöz mérten kell ismertetni. Egy olyan rendszert kell létrehozni, ahol a várandós nők valódi segítséget kapnak, és nem másodpercek alatt kell megnyílniuk, és elhadarni a problémáikat.

A felvilágosítás a kulcs, mert nem minden nő készül a terhességre. Ennek több oka is lehet: szocializálódás, kulturális különbségek, értelmi szint..stb.
Sokkal komolyabban kell venni a várandósságot, a felvilágosítást, az információáramlás hatékonyságát, és az empatikus ellátást.

Sok apró lépés szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ez a kutatás az első ilyen lépés.

Kérjük töltsd ki a kérdőívet, és segíts, hogy a kutatás reprezentatív lehessen.

Kérdőív a kutatáshoz

Köszönjük!

Huszti Eszter és Nőivilág


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek