18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A nagy FA személyiségteszt! - Melyiket választod?

Megosztás
Tipológia

Egy törzs, erős ágak… Levéllel vagy levelek nélkül? 8 fa típus, melyek közül választhatsz. És ezt árulja el személyiségedről választásod.


Nem humbuk, a pszichológiai tesztekhez sokszor hívják segítségül a természetet, és ez most is így van Dr. Charles Koch svájci pszichológus kutatásában.

Kock többféle teszttel is kísérletezett.

Az egyik alapja almafestés volt, miszerint a nőknek egy autó csomagtartója mellé kellett festeniük kosárban 5 darab almát. A legszebb festmény készítőjéről kiderült, hogy a valóságban 5 gyereke volt.

Ebből a tapasztalásból kiindulva Koch többször elemezte pácienseit rajzaik alapján, és mindig igazolást kapott a kép és psziché összefüggése.

Semmi gond, ha nem tudunk rajzolni, mert jelen esetben csak egy képet kell kiválasztanunk.

Érdekes összefüggéseket tudhatunk meg magunkról a választott kép alapján.

Melyik fát választjuk?

Hogyan működik a FA teszt?

Most spontán válasszuk ki, melyik fa tetszik, majd olvasd el, mit árul el rólad választásod.

1) Fa színes levelekkel 

A valódi természettől eltérően a fa színes levelei magukra öltik a szivárvány minden színét, ragyognak. Jó hír, hogy így látod a világot. Ilyen színesnek. Nem foglalkozol az előírt szabályokkal, és nem is követed őket.
Bátorságod van a mássághoz, újításhoz. Nem akarsz megfelelni senkinek, teret tudsz adni saját ötleteidnek.
Még egy összefüggés érdemel magyarázatot. Miszerint a fa lebeg a Föld felett, és ez nem azt jelenti, hogy természet feletti erőd van, hanem azt, hogy fantáziád által bárhova képes vagy eljutni.


2) Fa zöld levelekkel, hajlított törzzsel


A zöld levelek a biztonságot, védelmet szimbolizálják. Például rossz vagy viharos időben ezek a levelek adhatnak oltalmat, amikor menedéket keresünk. Az elhalott törzsnek is van jelentősége.
A fa jobb oldali koronája az áldozatkészséget, segítségnyújtást és tűrőképességet szimbolizálja. Ezek mind megvannak benned.
De aki ezt a fa típust választja, van személyiségének egy gyenge pontja is.
A fa ebben az esetben nem rendelkezik gyökerekkel, melyek a talaphoz köthetnék. Mit jelent ez?
Mint emberi lény elveszíthetjük realitás érzékünket, amikor mások problémáit próbáljuk megoldani. Hajlamosak vagyunk a világ összes problémáját magunkra venni.

3) Fa színes levelekkel és szívvel Aki ezt a fát választja, nagy valószínűséggel több gyereke van, és ő maga is egy kicsit gyerek maradt lelkében. Hatalmas affinitásuk van a kreatív dolgokhoz, játékossághoz. A harmonikus, majdnem kerek korona egységet mutat, rendszert, amiben jó lehet gyereket nevelni és csak egyszerűen élni. Hatalmas szíve van, aki mindent megtenne családja boldogságáért, és egyben ez a sok jó tulajdonság hátrányára is válik. Ugyanis sokan kihasználják, mert könnyen ismerkedik, kitárja lelkét. A fának van gyökere, ami jelzi, hogy ebben a szeretetteljes világában azért képes két lábbal állni a talajon.

4) Kopasz őszi fa Az eddig olvasottak alapján nem nehéz kitalálni, mit jelenthet, ha valaki egy kopasz fát választ, amiről lehullottak a levelek.
Azt árulja el arról, aki ezt a fát választja, hogy nagyon sokszor csalódott az emberekben. És sajnos igen, a depressziót is meg kell említeni. Rendkívül érzékeny személyiség, aki most szomorú, és nagyon őszinte is egyben. Így még sebezhetőbb, hiszen pucérra vetkőzött, kitárulkozott, és semmi reménysugarat nem lát, ami jó felé vinné életét.

5) Virágzó tavaszi faEz egy igazán kedves és vidám látvány.
Szeretetteljes és buja hozzáállása van az élethez, és az emberekhez is. Szeretné az élet minden pillanatát át és megélni, az életet pedig önmagában csodálatossá tenni. Kicsit olyan, mintha az egész világ összes boldogsága benne összpontosulna. Az ívelt törzs az életet szimbolizálja, és jelen esetben azt, hogy néha álmaiban él a valóságban, és könnyen előfordulhat vele, hogy felébred csalódva. De ez nem tántorítja el hosszú időre. A fának ezen a képen is vannak gyökerei, melyek mutatják, hogy ebben a pozitív, felfokozott és boldog világában képes a Földön állni, tisztában van a realitással.

6) Különleges ágakkal rendelkező fa Stabil törzs, merev ágak, erős gyökerek…
Aki ezt a fát választja nagyon magabiztos személyiség, céltudatos, aki pontosan tudja mit akar. Rendezett, strukturált életet él, érzései nem ingadoznak. Ugyanakkor kevés empátia található lelkében embertársai iránt. megtalálható személyiségében egy hűvös dominancia. Igazi vezető alkat, a munkában nem léteznek érzelmek számára.

7) Szimmetrikus faEz a fa tiszta, rendezett, már-már mondhatjuk, hogy a természetben ilyen nem is létezik.
Még a fa gyökerei is rendezettek, szabályosak. Ez jelzi, hogy aki ezt a fát választotta, nem könnyű személyiség. Nem igazán kreatív és ösztönző alkat. Bár nagyon türelmes, nehezen viseli az új dolgokat és a változást életében. Az érzelmi változások, bizonytalanság pedig elviselhetetlen kínt jelent. Ő az, akinek meg kell tanulnia ellazulni kicsit, és nyitni a világ felé.

8) Kerek korona 


Ez a fa sem hasonlít egyik a természetben is megtalálhatóra.
Merész választás, éppen olyan, mint a hozzá párosuló személyiség.
Bátor, előre átgondolt ötleti vannak. De ez a fa típus sablonként is működik. Azaz, valójában szeretne különbözni másoktól, de nem ez csak másoktól vett ötletekkel működik. Ugyanis a bátorsághoz és előre tervezett dolgokhoz nála nem párosul kreativitás.
Szeret néha szerepet játszani, mindemellett a realitásban él. Nem ideges típus.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat