18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Masszázs, a tökéletes stresszűző - Így cserélődj ki 1 óra alatt teljesen!

Megosztás
Életmód

Az egészséges táplálkozás és az aktív életmód alapvető fontosságúak a stresszmentes élet megteremtésében, de ha sokáig elhanyagoljuk magunkat, akkor a stresszből származó fizikai tünetek kezelésre más módszereket is be kell vetnünk. Ekkor kerülhet előtérbe a masszázs, ami pár alkalom alatt a testünk mellett a lelkünket is revitalizálja, rendkívül hatékony eszközt adva ezzel a jellemzően időhiánnyal küzdő modern kori ember kezébe.


Mitől alakul ki a stressz és mi is az a stressz?
A városi ember, aktív túlhajszolt életet él, középpontban sok esetben az anyagi javak megszerzése és halmozása áll, amin túl a mai munkák legtöbbje mozgásszegény, monoton és idegileg kimerítő. Amikor mindezek hatására a szervezet kilendül nyugalmi állapotából, fokozottan reagál az ingerekre és stresszes állapot alakul ki. A hétköznapi szóhasználatban vett “stresszes állapotot” a legtöbbször lelki eredetű jelenségekkel azonosítjuk, így leggyakrabban:

● szorongás, türelmetlenség, idegesség
● depresszió és érzelmi problémák
● negatív gondolkodás, rossz énkép.

Egy idő után azonban könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy nem csak lelkileg, de fizikailag sem vagyunk a toppon, és ez nem véletlen. A lelki eredetű problémákat a legtöbb esetben testi tünetek is követik, amik aztán mint egy “ördögi kör”, visszahatnak a lelkiállapotunkra.

Mik a leggyakoribb fizikai tünetek?
A leginkább problémás területek a háti szakasz, nyak, vállak és a lapockák. A letapadások és izomcsomók kialakulásáért az izmok túlfeszülése a felelős, mivel ilyenkor a test a normálistól eltérő pozíciót vesz fel és az izomtónus megváltozik, így a környező idegek nyomás alá kerülnek. Az izom vérellátása és anyagcseréje ezeken a területeken átalakul, működése megváltozik, és a keletkező feszültség hatására gyulladásos folyamatok indulhatnak meg, letapadások, izomcsomók alakulnak ki.

Így kerülheti el az izomcsomók kialakulását:
❖ mozogjon rendszeresen (lehetőség szerint a hátizomzatra fókuszálva)
❖ fogyasszon minimum napi 2 liter folyadékot
❖ az ülőmunkát végzők, óránként mozgassák át végtagjaikat
❖ lehetőség szerint jógával, meditációval érdemes csökkenteni a mindennapi stresszt
Ha már megtörtént a baj...
Abban az esetben, ha már huzamosabb ideig elhanyagoltuk a lelki egészségünk védelmét, és észleljük, hogy a korábbiakhoz képest nehezebben mozgatjuk a fejünket és végtagjainkat, tartásunkat nem érezzük természetesnek, akkor jó eséllyel megjelentek a fizikai tünetek, amikkel szintén foglalkoznunk kell. Ha a nyirokérhálózatunk leterhelt, a salakanyag felhalmozódik, ami megköti az izomrostokat, így az izomszövetek összetapadnak, megkeményednek. Erre hoz megoldást a masszázs, ami fogássorozatok segítségével lazítja fel az izomcsomókat.

Miért fontos a rendszeres masszázs?
Ami évek során felhalmozódott, annak eltüntetése apró lépésekben lehetséges és kúraszerű alkalmazást igényel. A görcsös állapot, illetve az ebből fakadó fájdalom 3-5 alkalom után csökken, majd idővel tartós fájdalommentes, természetes állapot érhető el.

A masszázs azért is ajánlott, mert az izmokon túl az elme ellazulását is segíti, így a stresszből fakadó fizikai tünetek kezelése mellett a megelőzésben is nagyon hatékony módszer.

A masszázskultúra fejlődésében is tetten érhető a modern kori ember kihívásaira választ adni kívánó szemlélet, így már léteznek a fent említett krónikus területekre speciálisan kialakított masszázsok, így például a stresszoldó, a feszültségoldó és az energizáló masszázs, de a tapasztalatlanok első alkalommal a masszázs egyszerűbb formáját is nyugodtan kipróbálhatják, a siker garantált. 


Mire számíthatsz?
Kényelmesen kinyújtózol a masszázságyon, és átadod magad a relaxáló masszázs élvezeteinek. A külvilág kint marad, nem gondolsz semmire, nyugtató csend van, csak néhány mécses világít. Mélyen magadba szívod az illatokat és érzed, hogy a stressz lassan, finoman távozik az izmaidból.


Szijártó Nikolett vagyok, és vállalkozói masszőrként azokra a pörgős életet élő emberekre specializálódtam, akik időhiánnyal küzdenek, és szeretnének megszabadulni hátráltató testi tüneteiktől. 

Szijártó Nikolett Masszőr & Kozmetikus


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek