18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hokkaido, Szerecsendió, Butternut - Melyik tök héja ehető?

Megosztás
Konyha

Annyi ízletes tök éppen szezonális. De melyiket lehet a héjával enni, és melyiket nem? Mi megmondjuk neked!


Levesként, reszelve, csak úgy megsütve, párolva…
Szeretjük a tököt, mindenféle előkészítési móddal.
A vásárlás során meg kell nézni, hogy a héja ne legyen sérült, és kopogtatáskor kongania kell.
Ekkor érett.
Minden fajtának saját előnyei vannak!

Hokkaido

Ez talán a legnépszerűbb sütőtök.
Nem kell hámozni, feldolgozhatjuk úgy, ahogyan van.
Sülten, pörköltnek és levesnek, ez a tipikus ízvilága a hokkaido töknek.

Ha azonban tök tócsnit˙(krumpli helyett tököt reszelünk bele) szeretnénk készíteni, akkor távolítsuk el a héjat egy hámozóval, mert különben nagyon hosszú idő telik el, amíg a héja megpuhul. Ezután a tök többi részét úgy használjuk a tök tócsnihoz, mint a krumplit.



Butternut

A butternut-tök esetében ajánlott eltávolítani a héját a sütéshez. Levesben főzve viszont puha lesz, tehát maradhat a héja.
Ez azonban sokkal keményebb, mint a Hokkaido, ezért távolítsuk el a héját a gyors ételek elkészítésénél. 

Szerecsendió sütőtök


Felismerhető a körte vagy gömb alakú formája és a halványsárga héja. Levesbe vagy süteménybe ne kerüljön bele a héja. Nagyon kemény. 

Óriástök

Ha eléri az 50 kilót, akkor rengeteg gyümölcs hús jön ki belőle, és egyben nagyszerű Halloween arcokat faraghatunk héjából.
Ilyenkor a legjobb, ha több sütőtök ételt tervünk. A hámozás meglehetősen bonyolult ebben a méretben, ezért a legjobb, ha kihagyjuk.

Boglárka vagy Buttercup

A gyönyörű sötétzöld kis sütőtök hasonlít a Hokkaido formájára. A héj azonban nem ehető! A húsa viszont igen, és nagyon finom.

Édes gombóc tök

A gyönyörű megjelenés mellett - színes csíkos színű dekoráció- sütőtökként is ehető. Valójában csak kevesen tudják, de minden része ehető, finom illatú, puha a héja és fogyasztható nyersen is.
És: Édes ételekhez is jó. Valódi titkos kulináris különlegesség a sütőtök rajongói számára.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat