18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A négy elem és jelentésük a csillagjegyünkben - Így értsd meg a horoszkópodat!

Megosztás
Asztrológia

Gondolkodtál már a négy elem szerepéről a csillagjegyedben? Mit jelentenek ezek az elemek? Tűz, víz, levegő, föld... Ha ezeket ismered, akkor a horoszkópodat is jobban megérted majd!


A négy elem tanítása a csillagjegyünkben

A négy elem tanításában azokat írják le, amelyekből az élet maga kifejlődött.
A tűz, a víz, a föld és a levegő együttműködése meghatározza személyiségünket is.

Különösen a görög filozófusok foglalkoztak a doktrínával, és először meghatározták az élet eredetét és a világegyetem kezdetét a négy elem együttesével.
Később különböző aggregátumállapotokat rendeltek a négy elemhez.
Empedokles, egy ősi görög filozófus istenekre szétbontotta őket.
Mit jelent a tűz elem a csillagjegyekben?
Számtalanszor olvashatjuk horoszkópokban, tipológiai elemzésekben, hogy a „tűz jegyében” vagy a „tüzes Kos”…

A tűz elem például a céltudatosság szimbóluma is.

Színek jelentése a csillagjegyekben
A színek is fontos szerepet játszanak az elemek tanításában.
A tűz vörös, a föld zöld, a levegő sárga és a víz kék.

A 12 csillagjegyhez is hozzá lehet rendelni a négy elemet.
Ugyanúgy, mint az aszcendenst, a születésnapot és a pontos születési dátumot és ehhez párosul az elemek karakteri-személyiségbeli szerepe is.

A négy elem jelentése

1. Tűz

Kos, Oroszlán és Nyilas a tűzelem közé tartozik. A tűz jellemzői elkötelezettek, határozottak és spontának. De lelkesek is, nyitottak az új ötletekre és mások iránti közelségre, de szabadságukra is. Kiváló vezetői tulajdonságokkal rendelkeznek, és gyorsan magukra vonják a figyelmet. A tűzelemet azonban kényelmetlenül érinti, ha nem elég gyorsan haladnak a dolgok.

2. Föld


A Bika, a Szűz és a Bak földi csillagjegyek. Ezek elsősorban a stabilitás, a megbízhatóság és a meghatározás, a biztonság és a stabilitás tulajdonságai közé tartoznak. Türelmesek, fegyelmezettek és kitartóak, ha valamit el akarnak érni. 

Mindkét lábbal a földön állnak. Azonban a földjeleknek más oldala is van, és néha nagyon válogatósak és szigorúak életerejük rovására.


3. Levegő


Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő levegő elemek. A levegő elem magas intellektussal és szellemi képességekkel rendelkezik. Minden részletet a legkisebb részletességgel szeretnének feltárni és megérteni, ugyanakkor nagyon elgondolkodtatóak. 

A levegő elem csillagjegye nagyon könnyen kapcsolatba kerül más emberekkel. Szociális, és érdeklődik mások iránt.
Ami néha megnehezíti az embertársaikkal a kapcsolatot, az a törekvés, hogy mindent megértsenek a legkisebb részletességekbe menőkig.

4. Víz

A vízjelek közé tartozik a Rák, a Skorpió és a Halak. Ez az elem a változás és az empátia. A vízjelek tehát érzékenyek, és hallgatnak a belső megérzéseikre. Jól kijönnek másokkal, és mindig nyitott fülekre találunk náluk. 

De ez lehet a legnagyobb gyengeségük is! 

Mert sokan ezt használják ki, és nyomást gyakorolnak, rájuk erőltetik problémájukat és ezzel egy időben tanácsot kérnek.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek