18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Egy tipp ahhoz, hogy szeressenek

Megosztás
Női lélek

Létezik egy kézenfekvő lelki törvény, amit elég betartanod, és máris sokkal többen fognak kedvelni téged. Mi ez a törvény?


Eric Fromm A szeretet művészete című könyvében azt írja, hogy a szeretet az egyetlen lehetőség arra, hogy leküzdjük a magányt és az elszigeteltséget az egyre inkább elidegenedő világban. 


Ennek ellenére nagyon sokan érzik úgy, hogy nem eléggé szerethetők, és nincsenek olyan tulajdonságaik, amik miatt mások kedvelhetnék őket. 

Pedig minden ember szerethetőnek született, és téged is biztosan sokan szeretnek, csak esetleg nem veszed a jeleket. 

A szeretet nem a vaksors játéka, ami rád talál, ha szerencsés vagy. Létezik egy kézenfekvő lelki törvény, amit elég betartanod, és máris sokkal többen fognak kedvelni téged.
Mi a szeretet?

Bár valószínűleg ugyan úgy, mint te, én is átéltem, hogy milyen az, amikor nem szeretnek, és tudom azt is, hogy milyen érzés szeretve lenni. Mégis nagyon sokáig a szeretet egy „az élethez szükséges misztikum” volt számomra. A csapból is az folyik, hogy a szeretet szükséges, mégis arról kevesen beszélnek, hogy mi is az valójában, és hogyan lehet elérni.

A szeretet - a teljesség igénye nélkül - egyfajta pozitív érzelem, viszony. Vonzalom, kötődés vagy egyszerűen csak jó érzés valakivel vagy valamivel kapcsolatosan. Tárgya lehet ember, állat, tárgy, eszme, bármi. Ebből bennünket most az emberek közötti szeretet érdekel, amiről tudni kell azonban, hogy a világhoz való viszonyoddal szoros összefüggésben áll.
Eddig így vezetett a sors téged
Ha boldog életet szeretnél elérni, a jó érzést kell megtalálnod, és szinten tartanod. Könnyen lehet, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan, neked is akadnak problémáid a szeretettel. Könnyen lehet, hogy ennek az oka az, hogy nem kaptál elég szeretet, vagy kaptál, de nem jól szerettek téged. 

Hiszen a szülők még a legjobb szándékkal is tehettek veled rosszat. Egyszerűen azért, mert ők sem tanulták meg, hogy miként szeressenek, és hogyan tegyenek veled jót. Ezért többé-kevésbé rombolhatták az önbecsülésedet, és negatív irányba fordíthatták a magadról alakított képedet. Az esetleges negatív énképed meghatározza a magaddal kapcsolatos érzelmeidet, melyek pedig döntő mértékben befolyásolják a tetteidet és a kisugárzásodat.
A törvény

Minél jobbá teszed a magadhoz való viszonyodat, annál felszabadultabb leszel, ami javítja a teljesítő képességedet. Ezzel párhuzamosan nő az önbecsülésed, jobb lesz a kisugárzásod, jobban fogod szeretni az embereket, és ők jobban fognak vonzódni hozzád. Az életösztön miatt nem létezik számodra magadnál fontosabb ember, nem szerethetsz másokat jobban, mint saját magadat. 

Ez a kifelé irányuló szeretet felső korlátja. Számodra te vagy a legfontosabb ember, és kizárólag a saját szempontodból vagy képes szemlélni a világot. Tudom, hogy elsőre ez furcsán hangzik, de így van. Ha jól belegondolsz, az önzetlen cselekedet mögött is egy önös érdek, a jótettért cserébe kapott kellemes érzés áll. Nem tudsz önmagad határain átlépni.
Tehát ha gondod van a világgal, akkor először magadat kell elfogadnod és szeretned.

Az énképed nem egyenlő veled
Lehet, hogy első hallásra nem könnyű, de hidd el, van megoldás. A magadról kialakított képed nem te vagy. 

Ezt a képet te és a környezeted alakítottátok ki az eddigi életed során. Szerencsére formálása a te kezedben van. Te vagy a kapitány, aki felelős az életed alakulásáért, tedd meg hát, amit meg kell tenned:

Alakítsd pozitívvá az énképedet,
hogy jó érzéssel gondolhass magadra és a dolgaidra. Mint mindenkinek, neked is vannak olyan eredményeid és tetteid, amire büszke lehetsz. 

Nem kell nagy dolgokra gondolnod. Minél mélyebben vagy, annál kisebb dolgokkal kezdd! Egy alkoholproblémával küzdő ember számára például hatalmas eredmény, ha aznap nem ivott, miközben egy nem függő ember szemében ez nem eredmény, hanem természetes. 

A lényeg:
- Szedd össze azokat a dolgokat, amiket eddig elértél!
- Írj le minél több dolgot, amire büszke lehetsz!
- Olvasd el a listádat naponta minél többször: ha kell, százszor!
- Jutalmazd meg magadat, amikor értékes dolgot teszel!
- Hagyd, hogy átjárjon az elégedettség!
- Mondd el magadnak, hogy ezekért szereted magadat!
- Keress olyan embereket, akik értékelnek téged!

Eleinte furcsa lesz, hiszen a szüleidtől, a tanáraidtól, a társaidtól és magadtól(!) kapott negatív mantrák akár kimozdíthatatlan kővé is dermeszthették állapotodat. Azonban azon az úton, ahogyan ide kerültél, vissza is fordulhatsz. 

Csak meg kell fordítanod az erők irányát, és túlsúlyba kell helyezned a magaddal kapcsolatos pozitív gondolatokat a kívülről érkező és a belül uralkodó negatív gondolatokkal szemben.

Sokáig tapasztalod majd, hogy a kő nem mozdul, de tudd, hogy ez pusztán matematika: a sok gyakorlás eredményeképpen egyszer csak megjelennek a hajszál repedések. 

A szikla nem tud ellenállni a kalapácsnak, kövek pattannak ki belőle, mígnem egyszer csak darabjaira törik a gránit, és ott áll majd, aki mindig is benned rejtőzködött: a szerethető, nyitott és pozitív éned. 

Nem biztatlak azzal, hogy könnyen eljutsz idáig, de biztos lehetsz abban, hogy a környezeted is észreveszi a változást. Ha megtanulod szeretni magadat, akkor mások is szeretni fognak!

Magda Attila
tréner, life coach
Személyes Boldogság
Magda Attila
209331405


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek