18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

10 tipp, hogy ne legyél FÉLÉNK és Önbizalomhiányos! – Mutasd meg magad!

Megosztás
Életmód

A félénkség sokakban benne van, ráadásul miden élethelyzetre kihat! Ugyan személyiségünk nem változtatható meg gyökeresen, mégis formálható! Amennyiben akarjuk! Így nem leszel félős és önbizalomhiányos!


Magabiztos fellépés, már fél siker a mindennapokban.
Könnyen zavarba jössz?
Inkább visszahúzódó vagy?

Hogyan várhatod el, hogy lássanak, amikor nem mutatod meg magad?

10 tipp, ami legyőzi az önbizalomhiányt és a félénkséget!

1 Honnan ered?

Aki félős, önbizalomhiányos, előbb érdemes megtudnia miből ered.
Amint ezen elkezdünk gondolkodni, rájöhetünk, hogy semmi alapja nincsen.
Te mit találtál a múltadban, ami okot adhatott, hogy félénk és önbizalomhiányos lettél?

2 Kezdjük kis lépésekkel

Először kis lépésekkel érdemes indulni, például rámosolyogni valakire csak úgy a hétköznapokon. Visszajelzésként garantáltan pozitív élményt fogunk kapni. Ez erősíti az önbizalmat és a félénkséget is. Naponta tucatszor idézhetünk elő ilyen helyezteket.

3 Jó fizikum

Bizonyított, hogy a jó fizikum is segít leküzdeni a félénkséget és önbizalomhiányt.
A gerincvelő idegkábelei, melyek impulzusokat küldenek az agynak a gerincoszlopon keresztül, akkor itt kerülnek továbbításra a boldogság hormonok is. Amennyiben a gerincoszlop stabil, jól terhelhető, úgy ezeknek a hormonoknak az eloszlása is kiegyensúlyozott.

4 Vidám emberek magunk körül

Amilyen emberekkel körül vesszük magunkat, olyan lesz a hangulatunk. Ez értendő arra is, ha például munkahelyünkön túlnyomó többségben komorú emberek vesznek körbe minket, akkor rossz kedvünk lesz akkor is, ha mi vidám beállítottságúak vagyunk.

Érdekes, és ezt kevesen tudják, de az agy annyira befolyásolható, ha például naponta azt hallgatjuk, hogy tehetségtelenek vagyunk, akkor ezt egy idő után el is hisszük, azonosulunk vele.

5 Barátságos arc

A barátságos arc úgy működik, mint egy jégtörő, öntudatlanul is rokonszenvet váltunk ki másokból. És ugyan ez igaz az ellenkező esetre is, Ha mi állandóan búskomorak vagyunk, akkor az emberek is így viszonyulnak majd hozzánk.
6 Ne panaszkodj!

A magabiztos emberek, ha megfigyeljük, nem igazán beszélnek nehézségeikről, nem panaszkodnak. Önbizalmat építhet, ha megpróbálunk csak a jó dolgokról beszélgetni másokkal, meggondolni előre mit mondunk, és inkább csendben maradni, amikor panaszkodnánk. Egy jó kis beszélgetés mindenkit felvidít, eltereli a gondolatokat jó irányba, és ezzel együtt új megvilágítást vihetünk életünkbe.

7 Test és lélek

Épp testben épp lélek. Minek is ezt ragozni. Aki sportol, akár csak keveset is, sokkal magabiztosabb, nagyobb az önbizalma. Elcsépelt, de így van. Mozogjunk amennyit csak tudunk, építsünk be valamilyen mozgásformát életünkbe heti rendszerességgel.

8 Bók

A bókot elérni nem könnyű, és ez tulajdonképpen a második szint a fejlődésben ezen a téren. Automatikusan megkapjuk majd, mert nem panaszkodunk, kedves lett tekintetünk, és ezzel együtt kisugárzásunk is megváltozott. És mi is oszthatunk bókokat. Mert jó érzés! Ahogy nekünk is, amikor minket megdicsérnek.


9 Tanuld meg elfogadni az alutasításokat

Gyakran az elutasításnak, amit kapunk semmi köze személyiségünkhöz. És a legnagyobb hiba, amit lekövethetünk az nem más, mint, amikor ezt magunkra vesszük, magunkat okoljuk.

10 Légyél önmagad!

ne akarj másokra hasonlítani! Mert ez hamis érzetet kelt másokban, azonnal megérzik, és elfordulnak tőled. Kudarc kudarc hátán lesz az eredmény. El kell hinned, hogy te is egyedi vagy és különleges. Csak légy önmagad, légy őszinte, és megtalálod azokat az embereket magad köré, akikkel valóban jól kijössz, inspirálnak. Egyre figyelj! Ne a mostani éneddel legyél önmagad, ha éppen mindenben a rosszat látod, pesszimista vagy. Ne ilyen emberekkel érezd jól magad. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek