18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A 8-éves szabály: Ezért ne randizz olyan partnerrel, aki nálad 8 évvel idősebb, vagy 8 évvel fiatalabb!

Megosztás
Szerelem

Elgondolkodtál már azon, hogy eddigi kapcsolataid miért nem működtek? Talán azért, mert nem a megfelelő személyt céloztad meg. Talán az a fajta nő vagy, akinek a sokkal idősebb, vagy sokkal fiatalabb férfi jön be. Vagy épp a veled egykorúakat keresed? Ezt esetben segítségedre lehet a 8-éves szabály.


Mi a 8 éves SZABÁLY?
A 8-éves szabály kimondja, hogy a kapcsolatnak kevesebb az esélye, ha partnered több mint 8 évvel fiatalabb, vagy idősebb nálad. 

Ezt a szabályt egyébként egy férfi állította fel. A 30-as évei közepén járó Scott Spinellit már annyira frusztrálták a sikertelen randik, hogy életében először elgondolkozott azon, miért nem működnek a kapcsolatai. 

A következőre jutott: ha egy kapcsolatban a korkülönbség plusz-mínusz 8 évnél több, túl sok a partnerek közötti súrlódási felület. 
Az alábbiakban elmondjuk, mely problémák vezettek nála a kapcsolat sikertelenségéhez.

Nyolc év korkülönbség? Ezek a problémák:

1. A két fél tapasztalati horizontja túlságosan eltér egymástól
Ez azt jelenti, hogy a beszélgetések vagy viták során az idősebb partner többnyire megállapítja, hogy társa fejlődésében még nem jutott el a megfelelő szintre. 

Képzeljünk el egy beszélgetést egy 20 éves és egy 30 éves fél között. Mondjuk, a téma a munka. Ennek során a 20 éves valószínűleg olyan tapasztalatokat tudna említeni, melyeket gyakornoki munkája során szerzett. A másik fél viszont már éveket töltött el munkahelyen, már keményen meg kellett dolgoznia azért, hogy a karrierlétrán a mai szintig eljusson. 

Ez előbb-utóbb komoly kapcsolati problémákhoz vezethet, mivel a partnerek életútjukban nem azonos szinten állnak.

2. A kommunikáció formája lényegesen eltér
Az egyes generációk ma szókincsükben oly mértékben eltérnek egymástól, hogy egyes esetekben külön szómagyarázat nélkül meg sem értenek bizonyos szavakat. 

Ezért is nagyon nehéz olyan valakivel randizni, aki 8 évvel idősebb, vagy fiatalabb. De nem csupán a nyelv, hanem a nyelvi eszközök is lényegesen eltérnek egymástól.
3. Még túl sokan függenek a szülőktől
A 20 éves és a 30 éves példája ide is jól illik. Míg a fiúnak már meg kellett tanulnia, hogy bár a szülők fontos szerepet játszhatnak az életükben, de előbb-utóbb függetlenné kell válnia tőlük, a lány még a szüleitől függ. 20 évesen sok fiatal még nem költözik el otthonról. 

Érthető, hogy a már önálló fél hamarosan lelép. Végül is egy férfi vagy nő sem kíván partnere szülei helyébe lépni és azok gondoskodó szerepét magára vállalni. Végül is mindannyian olyan társra vágyunk, aki tud magáról gondoskodni és két lábbal áll a földön. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat