18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért van olyan furcsa érzésünk, amikor a köldökünket megérintjük

Megosztás
Életmód

Vannak olyan kérdések, melyek annyira banálisak, hogy fel sem tesszük őket magunknak. Ami a köldökünk dolgát illeti, nos ennek most alaposan utánajártunk.


Milyen gyakran körözöl ujjaddal a köldöködben? 


Vagy nyomkodod élvezettel? 

Mindenki, aki nem tudja ujjait távol tartani e testrészétől, ismeri azt a furcsa érzést, amit akkor érzünk, amikor megérintjük a köldökünket. 
De feltetted már magadnak a kérdést, mi okozza ezt?

Egy dolgot azonnal el is árulhatunk:
A magyarázat egyszerű és tökéletesen érthető. De mielőtt még többet elárulnánk, van még 6 további (részben különös, sőt megdöbbentő) tény a köldökünkkel kapcsolatosan.

1. A köldöködben 107 különböző baktérium gyűlik össze. Így ha legközelebb a köldöködben turkálsz, jobb, ha előtte kezet mosol. (Ezzel csak jót akarunk neked.)

2. Mindig szálakat találsz a köldöködben? Tájékoztatásul: Ezek a ruhádból kijövő szövetszálak és elhalt hámsejtek.

3. Hallottál már az omfaloszkópiáról? Engedj meg egy kis kitekintést a fétis témakörhöz: Az omfaloszkópia egy szakkifejezés, mely a köldök-függőséget jelenti. (Bizony, vannak dolgok… De hogy is szól amondás: Kinek a pap, kinek a papné.)

4. De térjünk vissza a szálakhoz: 2000-ben Graham Barker világrekordot állított fel, ami biztosan elveszi az étvágyadat. Az ő köldökében található ebből a legtöbb. (Aki tud, az tud!)

5. És ha ez még nem vette el a kedved, a következő információ biztosan megteszi: A szálak és a baktériumok mellett már 2.368 különböző fajta mikroszkóppal is alig látható nagyságú élőlényt találtak a köldökben.

6. A köldök egyébként nem más, mint egy heg. A születés után elvágott köldökzsinór helyén hegszövet képződik és ebből alakul ki a köldök.

Nos, megtartod ezt a rossz szokást? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek