18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Clean Eating – Ezzel az 5 lépéssel tudjuk elkezdeni a „tiszta étkezés”-t

Megosztás
Életmód

A Clean eating, azaz a tiszta étkezés megtévesztően egyszerű fogalom. Mit jelent valójában?


A tiszta táplálkozás azt jelenti, hogy tudatában vagyunk az élelmiszer eredetének és feldolgozási folyamatának.

Egyszerűen fogalmazva, a tiszta étkezés azt jelenti, hogy "valódi" ételt eszünk, elkerülve a feldolgozott élelmiszereket és vegyi anyagokat.

A tiszta táplálkozásról sokan azt hisszük, hogy az csupán az étrendünkre vonatkozik. 
De ezzel becsapjuk magunkat, hiszen ez nem étrendünket jelenti, hanem ez egy életmód. 
Készen állunk a tiszta étkezés megkezdésére? 

Cikkünkben bemutatjuk, mi az az 5 lépés, amellyel a tiszta táplálkozáshoz, mint új életstílusunkhoz eljuthatunk!

1. Intsünk búcsút a cukornak

Búcsúzzunk el minden finomított cukortól és cukorhelyettesítőtől az étrendünkben. A legtöbb ember számára ez a legnehezebb rész a tiszta táplálkozásban. De egy pár hét múlva egyáltalán nem fog hiányozni. Valójában, csak ekkor jövünk rá, hogy milyen szörnyen éreztük magunkat, amikor még cukrot fogyasztottunk. Amit most még azért nem veszünk észre, mert mindig úgy érezzük, hogy ez a rossz a normális! Ahogyan csökken a cukorvágyunk, annál több energiánk lesz! Viszlát cukor és jó megszabadulást kívánunk a cukortól!

2. Hajítsuk ki a feldolgozott élelmiszereket a kamrából

Kerüljük el a feldolgozott élelmiszereket és mártásokat. A legtöbb élelmiszeripari feldolgozási folyamat és a vegyi anyagok nem tesznek jót szervezetünknek! 

Étkezzünk egyszerű ételekkel. Ha van olyan hozzávaló kedvenc ételünkben, amit egyáltalán nem lehet kihagyni a feldolgozott ételek közül, akkor ezt ne együk többet! Próbáljunk minél több bio élelmiszert fogyasztani, ha lehetséges.


3. Együnk sovány fehérjét (lean protein)komplex szénhidráttal minden nap

Párosítsuk a sovány fehérjét komplex szénhidrátokkal minden étkezéskor. Ez azt jelenti, hogy egy csirkemellet, hüvelyeseket, halat stb. egész gabonával vagy friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet enni. Ez a kombináció növeli az energiát és a zsírégetést. 

Hurrá! Vannak, akik azt állítják, hogy az egyetlen "igaz" tiszta étkezés a vegán étrend, ám a legtöbb egészségügyi szakértő nem ért egyet ezzel. A tiszta táplálkozási életmód mind a vegánok, mind a húsevők számára alkalmazható!

4. Étkezzünk gyakrabban és rendszeresen

A gyakran étkezzünk, de kevesebbet elv betartása a tiszta étkezés újabb alappillére, amellyel növeljük az anyagcserét. Ez ellentétesnek tűnhet azzal, ha fogyni szeretnénk, de a tiszta étkezésnél, kevesebbet, de többször és rendszeresen kell étkeznünk. 

Az első étkezés az ébredés után fél órával legyen, és utána együnk minden 2. vagy 3. órában egész nap. Kezdjük a reggelt az egészséges zabliszttel (nem a feldolgozott) kiegészítve friss gyümölcsökkel vagy tojással.

5. Igyunk sok vizet

Legyünk hidratáltak és kerüljük az olyan dolgokat, amelyek nem tiszták. Amennyiben hidratáltak vagyunk, akkor "megzavarjuk" az éhségérzetünket is. Valójában a legtöbbször, amikor éhesek vagyunk, olyankor szomjazunk.

Tipp a jó emésztés érdekében
Adjunk fél citromlevet egy pohár vízhez reggel.

Fontos!

És nagyon fontos, hogy a víz sose legyen hideg!
A nap egyetlen szakában se igyunk hideg vizet, mert az nem támogatja az emésztést. 
Igyunk mindig szobahőmérsékletű vizet. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek