18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nem feltétlenül a kérdésre várják a választ! – Mi a hobbid? - Tuti válaszok!

Megosztás
Karrier

Amikor egy új munkahelyre hívnak állásinterjúra, ne feledjük, hogy nem minden feltett kérdés kapcsolódik közvetlenül a megpályázott álláshoz. Néha nem értjük, hogy miért kérdeznek olyanokat, mint például: "Mit csinálsz szabadidődben?" vagy "Mesélj a hobbijaidról".


Hogyan válaszoljunk az ilyen interjúkérdésekre?
Egyáltalán miért kérdeznek ilyet!
Ezek a kérdések a munkáltató részéről általában azért hangzanak el, mert a szakmai tudásunkon kívül érdekes lehet például az általános egészségügyi és energiaszintünk, mentalitásunk, illetve felmérik ezeken a kérdéseken keresztül, mennyire áll közel személyiségünk az ügyfelek és munkatársak érdeklődéséhez, szórakozásához.

Azért is kérdezik, mert szeretnének a lehető legtöbbet megtudni a személyiségünkről. 

A munkánk mellett végzett tevékenységeink tükrözik, hogy mennyire vagyunk összetett személyiségűek, és a hobbijaink, illetve a személyes érdeklődésünk lehetővé teszik, hogy betekintést nyerjenek, hogy mely a személyiség típusba tartozunk.

Egy szó, mint száz, jobb ha felkészülünk ezekre a kérdésekre, hogy mit szeretünk szabadidőnkben csinálni. De azért legyünk óvatosak, mert vannak olyan tevékenységek, amit jobb, ha megtartunk magunkban.
Mit ne mondjunk!
Valószínűleg tudjuk, hogy mik ezek, amelyeket el kell hagyni az interjúból, ha véletlen ezeknek hódolnánk, mint pl. a szerencsejáték, a bulizás, az illegális vagy megkérdőjelezhető tevékenység bármilyen formája.


A legjobb válaszadási módok!
Legyünk hitelesek, legyenek a válaszaink valódiak.

Például, ha már egy évtized óta edzőtermi tagságunk van, ne habozzunk azt mondani, hogy "fitness függő vagyok". Legyünk felkészülve az esetleges nyomon követési kérdésekre: Ha azt mondjuk, hogy szeretjük a filmeket, a kérdezők megkérdezhetik, mi a kedvenc filmünk, vagy mi az utolsó film, amit moziban láttunk.

Fókuszáljunk olyan válaszokra, amelyek pozitív minőséget mutatnak, közvetve segíthetnek a munka megszerzésében.

Sport és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tevékenységek
A testmozgás és a fitneszhez kapcsolódó hobbik bizonyítani tudják az egészséget, az energiát, az életerőt és a stressz tűrő, stressz kezelő képességet. A sport általában segítséget nyújthat annak bizonyításában, hogy egy csapat erős tagja tudunk lenni.
De ne felejtsük el, hogy őszinték legyünk. Ne akarjunk golf őrültnek tűnni, még ha ez nyitná is meg a jövendő munkaadó szívéhez a kaput, ha közben fogalmunk sincs erről a sportról valójában.

Önkéntesség és közösségi aktivitás
A testedzés mellett említsük meg az önkéntes munkát vagy közösségi tevékenységet, ha például egy gyermek kosárlabda csapatot menedzselünk. Az önkéntes munkák óriási egyéniséget tükröznek.
A közösségen alapuló szervezetek számára végzett munka a munkaadókat arról győzheti meg, hogy az ügyfélkapcsolatok kezelésében is jól végezzük a munkánkat.

Szakmai fejlesztés és továbbképzés

A szakmai fejlesztési tevékenységek egy másik, potenciálisan gazdag terület amit érdemes megosztani az interjúztatóval. Talán tanfolyamra járunk, vagy csak szakmai folyóiratokat olvasunk, vagy olyan online oktatóanyagokat bújunk, amelyek a szakmánkhoz kötődnek, erősítik a munkáltatóban az elkötelezettséget irántunk. Egy másik nyelvet tanulni a szabadidőnkben, szintén megemlítendő.

Az efféle szabadidős tevékenységek azt jelzik, hogy szakmailag elkötelezettek vagyunk.
Osszuk meg a kedvenc általános tevékenységeinket
Megoszthatjuk anekdotáinkat is a mindennapi életből; szeretjük szabadidőnket eltölteni a házastárssal vagy a gyermekekkel; esetleg, hogy szívesen túrázunk a kutyával.

De ha nagy keresztrejtvény rajongók vagyunk; vagy szeretünk olvasni misztikus regényeket vagy varrni szeretünk, erről is beszélhetünk. Bármit is választunk, győződjünk meg róla, hogy pozitív fényben fest le minket.

Keverjük a személyes és szakmai gyakorlatokat
Összességében a legjobb megközelítés erre a kérdésre az, hogy keverjük össze a személyes hobbit több szakmai vagy munkával kapcsolatos tevékenységgel.
Ez a kombináció növeli esélyeinket.

Végül, egy utolsó jó tanács: amikor beszélgetünk hobbinkról, ne felejtsünk el lelkesedéssel beszélni , és mosolyogni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat