18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

1 dolog, ami közelebb visz a boldogsághoz

Megosztás
Életmód

Lehet, hogy Te is csak egy lépésre vagy attól, hogy úgy élj, ahogyan szeretnél?


Volt idő, amikor én magam is hasztalanul kerestem a boldogságot: nem szerettem a munkámat, se veled, se nélküled kapcsolatokban éltem, és még azt is megkaptam egyszer, hogy energiavámpír vagyok. 


Végeláthatatlanul futottam a negatív köröket, melyek egyre rosszabb lelkiállapotba sodortak. 

Az önbecsülésem a legmélyebb kút fenekénél is mélyebbre került, és természetesen végtelen okot tudtam felsorolni azt igazolandó, hogy a világ a hibás, és én az egészről a legkevésbé sem tehetek. Szorongásom változatlanságában teltek az éveim, és nem jöttem rá arra, hogy ha mindent ugyanúgy teszek, mint eddig, akkor a jövőm is ugyanolyan lesz, mint a jelenem. 

Ám egyszer csak ráébredtem valamire, és szeretném, ha Te is tudnál erről. 
Hátha te gyorsabban rájössz, mint én, hogy miként is szeretnél élni. 
S remélem, hogy nálam hamarabb meg is találod az utadat.


A megoldás
Pontosan már nem is tudom megmondani, hogy a személyiségfejlesztő olvasmányaim vagy az őszinte barátaim szembesítése vezetett el odáig (lehet, hogy mindkettő), hogy felébredtem: változtatnom kell az életemen, és ezt rajtam kívül senki sem fogja megtenni. Kezembe kellett vennem a sorsomat.
A kontroll
Gondolkodtál már azon, hogy miért szeretnek az emberek annyira autót vezetni? 


Azért, mert csodálatos érzés, ahogyan megmozdul az egy tonnán felüli tömeg a feneked alatt, gyorsul, ha gázt adsz, lassul, ha fékezel, és kanyarodik, amikor a kormányt forgatod. 

Az úthálózat jelképezi a külső körülményeket, melyen végül a kátyúk és a dugók ellenére mindig eljutsz a célodhoz. Alig ismerek olyat, aki nem szeret vezetni, miközben az önvezető autók ellenzőinek egyik fő érve, hogy szerintük az emberek soha nem fogják elengedni a vezetés élményét.

Szinte semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor azt érzed, hogy te irányítasz. 

A kontroll azt jelenti, hogy arra haladsz, amerre szeretnél, a kereszteződésekhez érve Te döntöd el, hogy jobbra vagy balra indulj, és 

Te viseled a döntésed következményeit is. Lehet, hogy bizonytalan vagy abban, hogy hatással lehetsz-e az életedre, hiszen „Ebben az országban, ilyen neveltetéssel és háttérrel nem lehet boldogulni.” Satöbbi, satöbbi. 
Minden kétkedőnek megvan a maga magyarázata, de ha tudnák az élet egyik legfontosabb törvényét, akkor talán ők is másként gondolkodnának:
A boldogság nem következmény, hanem…
Ne gondold, hogy attól leszel boldog, ha rád talál a holtig tartó szerelem, ha megleled a munkádban az örömet, és egy rakás pénzt keresel ezzel. Minden, ami jó az életben, az legtöbbször a kiegyensúlyozott boldog élet eredménye, és nem fordítva. A boldogság nem következmény, hanem kiváltó ok, amit mindentől függetlenül magad Te magad is elérhetsz. 

Ha

- átveszed az irányítást az életed felett,
- te döntöd el, hogy jó dolgokat veszed észre vagy a rosszakat,
- ha teszel annak érdekében, hogy a dolgok jól alakuljanak,
akkor szépen lassan úgy változnak a körülmények, ahogyan neked jó. 

Elindulsz egy úton, ami kedvedre való változásokat hoz majd az életedbe. Az út maga is élvezetes, és egyáltalán nem biztos, hogy oda vezet, ahová eredetileg menni szerettél volna. 

De kit érdekel, ha végül eljutsz egy olyan élethez, amivel elégedett leszel. 


Elmúlnak a kételyek és szorongások, helyüket egy olyan örömteli, kiegyensúlyozott és tartós állapot veszi át, amit néha megszakít egy-egy kudarc vagy gyász. De vannak kimagaslóan nagy örömök, és az egész úgy, ahogyan van, nagyon jó.

Neked is sikerülni fog!
Amikor energiavámpírnak neveztek engem, nem hittem volna, hogy eljön a nap, amikor feltöltődnek az emberek a velem való beszélgetésektől, és hogy élvezni fogom a napjaim legtöbb percét. 

Pedig ez ma már így van. 

S ha nekem sikerült, akkor neked is sikerülni fog!

Ne feledd! Ha a külső körülményekre fogod a sorsodat, az olyan, mintha lottóznál. 

Reményt veszel, és többnyire semmit sem kapsz. 

Minden, ami számodra lényeges és kielégítő, az a jó hozzáállásod következménye. 

Így vagy úgy, de Te irányítasz. 

Az is egyfajta kontroll lenne, ha nem vállalnád a felelősséget, és hagynád, hogy a hajódat a tenger sodorja. Hiszen ez is a te döntésed lenne. Hát miért ne fordulhatnál inkább arra, amerre menni szeretnél?

Magda Attila
tréner, life coachMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek