18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Így teszed tönkre a hajad MINDEN NAP, amikor megfésülködsz!

Megosztás
Életmód

Naponta többször is átfésülöd a hajad. És minden alkalommal ELRONTOD a következőt! Ne csodálkozz, ha törik és hullik a hajad!


Felkelünk, még egy perc és gyorsan át kell fésülni a hajat.
�"�"�", még tiszta gubanc, időnk pedig elfogyott…
Ismerős?

Sokan nem értik mitől töredezett hajvégük, vagy akár a teljes hajszál még akkor is, ha hetente többször hajpakolást, hajápoló termékeket használnak.

Kukába dobott pénz!

Ezeket a hibákat szinte mindenki elköveti hajfésüléskor!


1.  Nem szabad fentről indítani a kefét!

Automatikusan fentről kezdjük el kifésülni a hajat. Pedig ezzel lefelé toljuk a gubancokat, és plusz gubancokat is létrehozunk. Ezek végül sokasodnak a nyaki területnél, ahol még nehezebb és fájdalmasabb kibontani őket. Ráadásul a nyaki résznél jóval érzékenyebb a fejbőr és a hajhagymák is. Nem véletlenül festik például a fodrászok sem hátulról előre vezető irányban a hajat.


2. Nedves hajat fésülni!

Ezt a nők 99%-a így csinálja! Mert úgy gondolja, ha gubancosan szárítja meg, akkor nem lehet majd kifésülni. Hányszor látjuk a nedves hajat átfésülve, hogy a kefe tele van hajjal?
A nedves haj könnyen törik, és ki is szakad a hajhagymából. Csak már száraz hajat fésüljünk ki, és azt is hátulról a nyaki tájék irányából.


3. Rossz fésűt vagy kefét használunk

Kísértésnek számít, hogy az olcsó kefét vagy fésűt megvásároljuk. Pedig nem is gondolnánk, de rengeteget számít hajunk minőségének megőrzésében. Arról nem is beszélve, ha kiszámoljuk a töredezett hajvégeinkre, hajhullásunkra mennyit költünk hajvégápolókra, hajpakolásokra.
Egészséges hajkefe az, ami puha sörtéjű, a fogak végén puha golyókat találunk. Ez egyben képes masszírozni a fejbőrt, és nem felsérteni. A puha anyagba nem ragad bele a hajszál, és nem tépi ki azt.


4. Túl gyakran fésülködünk

Létezik egy hajfésülés mítosz, miszerint napi 100 átfésülése a hajnak, csillogóvá teszi azt!
Nos ezt felejtsük el!
Ettől maximum zsíros lesz hajunk, fejbőrünk extra igénybevételnek van kitéve, és még hajszálainkat is roncsoljuk. Ennyit a mítoszokról.
Miért lesz zsíros a haj, ha sokat fésüljük?
A válasz nagyon egyszerű!
Mert a fejbőrön található zsírmirigyeket, pórusokat egyfolytában ingereljük, aktivitásra buzdítjuk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat