Ezért érdemes már októberben mézeskalácsot sütnöd!
Megosztás 
Már októberben süssünk mézeskalácsot?
Ki gondol erre most?
Oké a nyárnak vége, de hol van még az ünnepi szezon!
A HAGYOMÁNY az HAGYOMÁNY! Így csinálták régen
Az idő lassan, de biztosan egyre hidegebb lesz, a nappalok is sötétülnek.
Már várnánk az ünnepi hangulatot, de még messze van.
Semmi gond!
Ezt az átmeneti időszakot is tehetjük vidámmá, és bensőséges hangulatot teremthetünk a mézeskaláccsal.
Miért ne! Ráadásul régen nem is így sütötték a mézeskalácsot.

A mézeskalácsot amúgy is szeretjük, dobozban tárolva hetekig friss marad.
Sőt, egy hetet érdemes közvetlenül üstét után fém dobozban tárolni, néha átszellőztetni, hogy megpuhulhasson.
És ha így számolunk a hetekkel, akkor bizony rájöhetünk, nincs is olyan mesze az ünnepi szezon.
A hagyomány és ajánlás szerint, ha valaki az eredeti mézeskalács receptet készíti el, akkor az napról napra finomabb lesz sütés után. Megpuhul, összeérnek benne a finom fűszerek ízei, mint a fahéj, kardamom.

De ennél is érdekesebb, miszerint anno 2 HÓNAPIG IS SÖTÉT ÉS HŰVÖS HELYEN TÁROLTÁK a mézeskalács tésztáját! Mindezt úgy, hogy golyókat formáltak belőle már októberben.
Amennyiben mi nem vállaljuk be a 2 hónapot, úgy érdemes lehet kipróbálni, milyen lesz a mézeskalács, ha például 1 hétig magát az előkészített, összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük, és csak ezután sütjük ki.

Erre a tesztre ünnepek alatt úgy sem lesz idő, mert mindenki azonnal szeretné megkóstolni a kész finomságokat.
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!