18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért érdemes már októberben mézeskalácsot sütnöd!

Megosztás
Konyha

Már októberben süssünk mézeskalácsot? Ki gondol erre most? Oké a nyárnak vége, de hol van még az ünnepi szezon! A HAGYOMÁNY az HAGYOMÁNY! Így csinálták régen


Az idő lassan, de biztosan egyre hidegebb lesz, a nappalok is sötétülnek.

Már várnánk az ünnepi hangulatot, de még messze van.
Semmi gond!

Ezt az átmeneti időszakot is tehetjük vidámmá, és bensőséges hangulatot teremthetünk a mézeskaláccsal.

Miért ne! Ráadásul régen nem is így sütötték a mézeskalácsot.A mézeskalácsot amúgy is szeretjük, dobozban tárolva hetekig friss marad.
Sőt, egy hetet érdemes közvetlenül üstét után fém dobozban tárolni, néha átszellőztetni, hogy megpuhulhasson.

És ha így számolunk a hetekkel, akkor bizony rájöhetünk, nincs is olyan mesze az ünnepi szezon.

A hagyomány és ajánlás szerint, ha valaki az eredeti mézeskalács receptet készíti el, akkor az napról napra finomabb lesz sütés után. Megpuhul, összeérnek benne a finom fűszerek ízei, mint a fahéj, kardamom. De ennél is érdekesebb, miszerint anno 2 HÓNAPIG IS SÖTÉT ÉS HŰVÖS HELYEN TÁROLTÁK a mézeskalács tésztáját! Mindezt úgy, hogy golyókat formáltak belőle már októberben.

Amennyiben mi nem vállaljuk be a 2 hónapot, úgy érdemes lehet kipróbálni, milyen lesz a mézeskalács, ha például 1 hétig magát az előkészített, összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük, és csak ezután sütjük ki.Erre a tesztre ünnepek alatt úgy sem lesz idő, mert mindenki azonnal szeretné megkóstolni a kész finomságokat.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat