18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

5 EGÉSZSÉGTELEN zöldség! – Miért éppen ezek?

Megosztás
Konyha

Ki gondolná, amikor a csapból is az folyik, hogy együnk minél több zöldséget! Különösen a zöld színű zöldségek egészségesek. Nos kiderülhet, hogy például a brokkoli vagy a borsó nem is tesz jót egészségünknek…


Íme az 5 egészségtelen zöldség

Brokkoli

ÓÓÓ a szép brokkoli, aminek a zöld hatóanyaga csökkenti a rákbetegségek kialakulásának kockázatát, amiről számos tanulmányban olvashattunk eddig is.
Azoknál az embereknél, akiknek valamilyen bélgáz felhalmozódást okozó betegségük van vagy béllel kapcsolatos betegségben szenvednek, a brokkoli kifejezetten nem ajánlott.

Miért?
 
Mert a szervezet csak a bélben képes megemészteni a rostokat, és vannak olyan gázok, melyek bélgyulladást okozhatnak.

Borsó

A borsó sem biztos, hogy mindenkinek ajánlott fogyasztásra.

Miért?

Például csak kevesen tudják, de a borsó is a keményítő tartalmú zöldségek közé tartozik, ráadásul magas a kalóriatartalma és a szénhidrát tartalma is.

Viszont ehetünk spárgát, gombát és fehérrépát is, mert ezek egészségesek, alacsony a kalóriatartalmuk és nem tartalmaznak magas arányban szénhidrátot sem.

Kukorica

A kukoricát a magas tápértéke miatt általánosságban egészségesnek tekintjük.
A valóságban azonban mára genetikailag módosították, és ennek a módosulásnak a szervezetre gyakorolt hatását még senki nem ismeri, mert a vizsgálatok még csak pár éve kezdődtek el. De vannak már vizsgálatok, melyek rámutattak, hogy a kukorica jó eséllyel segítheti elő az allergia kialakulását.
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat