18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Almalekvár befőzése - Lépésről lépésre

Megosztás
Konyha

Az útmutatásainkkal nagyon egyszerű befőzni az almalekvárt! Ha nagyon jó az almatermés, akkor elgondolkodunk rajta, hogyan tartósíthatjuk. Ezt a módszert már a nagymamáink is ismerték. Ennek a receptnek köszönhetően minden évszakban élvezheted ezt a gyümölcsöt.


Almalekvár befőzése – Hozzávalók 3 üveghez


• 2 kg alma
• 200 ml víz
• 150 g cukor
• 1 Bio citrom
• befőttes üveg (csavaros, vagy sima)

1. lépés

Hámozd meg az almát és szedd ki a magházát. Vágd ki a barna részeket is.

2. lépés 

Minél kisebbre vágod az almát, annál hamarabb lesz kész
Darabold fel az almát és egy fazékban forrald fel a vízzel. Add hozzá a cukrot és addig párold, amíg az alma puha nem lesz.
3. lépés

Ha kifőzöd az üvegeket, a csíráknak nincs esélyük

Időközben öblítsd ki az előkészített üvegeket, vagy főzd ki őket. Így teljesen sterilek lesznek és az almalekvár tovább eláll. Egy konyharuhán csepegtesd le őket.

4. lépés

Feltétlenül forrón töltsd az üvegekbe!

A puha almákat pürésítsd és ízesítsd citromlével és cukorral, főzd fel még egyszer és töltsd bele az üvegekbe és jól zárd le azokat.

5. lépés

Ha a feje tetejére állítod, az összes csíra elpusztul.

Állítsd a csavaros üvegeket a tetejükre és hagyd kihűlni. Ha hagyományos befőző üvegeket használsz, 90 fokon 30 percig főzd ki őket.

Almalekvár befőzése – meddig áll el?
A befőzött almalekvár legalább egy évig eláll, ha sötét hűvös helyen tárolod, például a pincében.

Almalekvár befőzése - sütőben
Ha sütőben készíted az almalekvárt, egy kicsit más a menete. Ebben az esetben az apróra vágott almát bele töltöd az fertőtlenített üvegekbe, citromlevet facsarsz rá és ráöntöd a 250 gramm cukorból és 1 liter vízből készített elegyet. A jól lezárt üvegeket egy vízzel töltött tepsibe teszed és 175 fokon befőzöd. Ha gyöngyözni kezd a lé az üvegekben, kapcsold ki a sütőt és 30 perc után vedd ki. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat