18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pozitív érzelmekkel a stressz egészségre gyakorolt káros hatásai ellen

Megosztás
Életmód

Így lazulhatsz el pár perc alatt, pár percre!


A stressz káros hatása egészségünkre manapság már mindenki tudatában helyet kapott, azonban legtöbben nem tudják, hogyan küzdjenek a stressz ellen, hogyan lazuljanak el, hogyan tegyék félre  ha csak pár percre is mindennapi gondjaikat és engedjék át magukat a pozitív érzelmek gyógyító hatásának.


A pozitív pszichológia ága számos vizsgálattal támasztja alá, hogy a negatív érzések helyettesítése pozitívakkal képes hozzájárulni jóllétünk növeléséhez, boldogságunkhoz, ezáltal nem csak lelki, de testi egészségünk megőrzéséhez is.

Kevesen gondolnák, hogy mindehhez szinte erőfeszítés nélkül keríthetnek hatalmukba a jó érzések, csupán pár tippet kell megfogadnunk és naponta néhány percet rövid gyakorlatokkal töltenünk.

Mégis mit és hogyan kell ehhez tennünk?

Az egyik megoldás lehet a legelterjedtebb módszer, a boldogsággyakorlatok végzése a pozitív érzelmek előhívására.

A közhiedelemmel ellentétben ugyanis általános lelki állapotunkat boldog- vagy boldogtalanságunkat  nem kizárólagosan a gének, vagy bizonyos körülmények, külső tényezők (pénz, munkahely, nagy ház medencével) határozzák meg, hanem nagymértékben szándékos tetteink járulhatnak hozzá lelki jóllétünkhöz, s ezáltal testi egészségünkhöz.A gyakorlatok, mint például a hála kifejezése, a kapcsolatok ápolása, a rendszeres testedzés, vagy csupán jó cselekedetek végzése, a nap bármely részébe beiktathatók, külön elsajátítást nem igényelnek, csak egy kis tudatosságra, olykor csak a velünk történő dolgok megélésére, tudatosítására van szükség.A pozitív gondolatok megélése tehát növeli általános boldogságunkat, ezáltal kevesebbet rágódunk, megszűnnek a negatív gondolatok, jobban érezzük magunkat lelkileg, a lelki egészség pedig hozzájárul a testi egészséghez is, hiszen bizonyított tény, hogy pszichés állapotunk nagyban visszahat idegrendszerünkre, immunrendszerünkre, így gondolkodásunkkal, érzelmeink irányításával tehetünk fizikai jóllétünk növeléséért.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek