18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A házi kedvencek és a várnyomás és még sok érdekesség – Nekem is kell egy!

Megosztás
Egészség

Azt mindenki tudjam, hogy a házi kedvencek jó hatást gyakorolnak ránk. De ennyire?


Fiatal korban, idős korban, minden korosztálynak!

Ez az írás nem azt szolgál ösztönözni, hogy mindenki tartson kutyát, macskát és bármi féle házi kedvencet, de a tények, azok tények.

A házi kedvencek nem csak mosolyt csalnak arcunkra, hanem ennél sokkal többet adnak.

Tudtuk-e?
18,5 %-al magasabb a háziorvost látogatók aránya azoknál, akik nem tartanak házi kedvencet.
Egy jó ok a kimozdulásra, egy jó ok, hogy mindig történjen valami körülöttünk és ezzel agyunk is dolgozzon, folyamatosan pozitív érzékelést tapasztaljunk…

Mindegy, hogy milyen típusú kutyus, vagy cicus, tacskó, masztiff, perzsa cica, naponta többször érintkezünk velük, a kutyusokat el is visszük sétálni, ha esik, ha tűz a nap, ha mínusz fok van odakint.
Ennyit biztosan nem mozdulnak ki azok, akiknek például nincsen kutyájuk.

Egy tanulmány megmutatta, hogy például a kutyatartás megakadályozza a túlsúly kialakulását, erősíti az immunrendszert, erősíti a szívet és javítja a vérkeringést.
Szintén csökkenti a szívroham kialakulásának esélyét.

Ezen kívül van egy pszichológiai hatása is, melyet nem szabad alábecsülni. A kutyák és cicák is partnernek és társnak tekintik az embert, érzik milyen hangulatban vagyunk, és ennek megfelelően közelítenek.
Csonttörés
A cicáknak is megnyugtató hatásuk van, a tanulmányok azt mutatják, hogy a gyengéd érintés csökkenti a vérnyomást, a pulzusszámot, és es csökkenti az ízületi sérülések kialakulását, illetve a csonttörés esélyét, növeli a gyógyulás hatékonyságát.

Sőt! A gyengéd érintés stimulálja az izmokat, elősegíti a csontnövekedést. És, ha a cicák vagy kutyusok lágy szőrzetét simogatjuk, akkor agyunk boldogsághormont termel. A bonni egyetem vizsgálata arra jutott, hogy a cica tulajdonosok például sokkal jobban viselik a válsághelyzeteket, problémákat.
Madarak
A madaraknak is pozitív hatásuk van az emberi szervezetre. Vidám, csipogó hangjuk az idős emberekre gyakorolnak különösen jó hatást. Egy brit pszichológus csapat a Roges Mugford viselkedéskutatói a 70 évnél idősebb férfiakat és nőket vizsgálta vegyesen több éven keresztül. Kiderült, hogy azok az emberek, akik madarakat tartottak sokkal aktívabb szociális életet élnek, és még egészségi állapotuk is jobb volt átlagosan.
Akvárium

A halak nem vesznek részt aktívan a család életében, viszont látványuk csökkenti a stresszt, ellazítják a lelket. Ezt érezhetjük, amikor csak úgy nézegetjük az akváriumban úszkáló halakat. Agyunk kikapcsol, ellazulunk. Ettől lehetséges, hogy azok az emberek, akik akváriumot tartanak otthonukban sokkal kiegyensúlyozottabbak, normál értéken belül marad nagy átlag szerint a vérnyomásuk, és pulzusuk is.

Éppen ezért számos országban kezdeményezték már a nyilvános akváriumok létrehozását.

Nyulak és rágcsálók
Nagyon sokan tartanak valamilyen kis rágcsálót házi kedvencként is. Tengerimalac, hörcsög, nyuszi, és jóval tovább mutatnak, mint azt gondolnánk. Ezek az állatok a gyereknevelésben játszanak rendkívül fontos és pozitív szerepet. Mivel tartásuk nem nehéz, és nem is rendkívül költséges, a gyerekek rajtuk keresztül tudják megtanulni a felelősséget, és még aktívak is lesznek általuk, hiszen a terráriumban, ketrecben mindig történik valami.

Ezeknek az állatoknak a simogatása is boldogsághormon termelést vált ki az emberekből, és ugyan olyan pozitív hatást gyakorol, mint kutyák vagy cicák esetében. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek