Jeges kávés charlotte torta - Sütés nélkül!
Megosztás 
500 ml tej
1 cs tejszínes puding por
3 ek eszpresszó kávé
75 g cukor
26 db babapiskóta
100 g vaj
4 db fehér zselatin lap
500 g tejszín
2 cs vaníliás cukor
25 g tejcsokoládé
kakó, frissen tartó fólia
1 fagyasztózacskó
1 zacskó
Elkészítés
A 125 ml tejet, a pudingport, eszpresszó kávét és cukrot elkeverjük.
375 ml tejet felforralunk, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az előbb elkevert pudingporos keveréket. Most újra felforraljuk 1 percig. Félretesszük hűlni 2 óra hosszára.
Béleljünk ki egy csatos tortaformát frissen tartó fóliával.
Tegyünk félre annyi babapiskótát, melyeket félbetörve a tortaforma szélére állíthatunk.
A többi babapiskótát tegyük tálba vagy zacskóba, adjuk hozzá a puha vajat és törjük össze apróra. Előbb a félbetört babapiskótákat tesszük a formába, utána következik az alap rész (összetört, vajad babapiskóta). Tegyük hűtőbe állni 30 percre az előkészített alapot.

Verjük kemény habbá a tejszínt, és felezzük el, majd az egyik felét keverjük hozzá a pudingos krémhez.
A lapzselatint áztassuk be vízbe, és amikor megszívták magukat, tegyük hőálló edénybe, melegítsük fel, hogy folyékony legyen, majd keverjük hozzá a pudingos, most már tejszínes krémhez.
A krémet töltsük a tortaformába, tegyük hűtőszekrénybe állni 2 órára.
Tálalás előtt nyomózacskóból nyomjuk ki a tetejére a tejszínhabot, s szórjuk meg kakaó porral, csokoládé reszelékkel.
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!