18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Jeges kávés charlotte torta - Sütés nélkül!

Megosztás
Recept

500 ml tej 1 cs tejszínes puding por 3 ek eszpresszó kávé 75 g cukor 26 db babapiskóta 100 g vaj 4 db fehér zselatin lap 500 g tejszín 2 cs vaníliás cukor 25 g tejcsokoládé kakó, frissen tartó fólia 1 fagyasztózacskó 1 zacskó


Elkészítés

A 125 ml tejet, a pudingport, eszpresszó kávét és cukrot elkeverjük.
375 ml tejet felforralunk, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk az előbb elkevert pudingporos keveréket. Most újra felforraljuk 1 percig. Félretesszük hűlni 2 óra hosszára.

Béleljünk ki egy csatos tortaformát frissen tartó fóliával.

Tegyünk félre annyi babapiskótát, melyeket félbetörve a tortaforma szélére állíthatunk.
A többi babapiskótát tegyük tálba vagy zacskóba, adjuk hozzá a puha vajat és törjük össze apróra. Előbb a félbetört babapiskótákat tesszük a formába, utána következik az alap rész (összetört, vajad babapiskóta). Tegyük hűtőbe állni 30 percre az előkészített alapot.



Verjük kemény habbá a tejszínt, és felezzük el, majd az egyik felét keverjük hozzá a pudingos krémhez.

A lapzselatint áztassuk be vízbe, és amikor megszívták magukat, tegyük hőálló edénybe, melegítsük fel, hogy folyékony legyen, majd keverjük hozzá a pudingos, most már tejszínes krémhez.

A krémet töltsük a tortaformába, tegyük hűtőszekrénybe állni 2 órára.

Tálalás előtt nyomózacskóból nyomjuk ki a tetejére a tejszínhabot, s szórjuk meg kakaó porral, csokoládé reszelékkel.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat