18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Fogyasztó kókusz joghurt – Készítsd el magad! – Ezt a joghurtot most főzni kell!

Megosztás
Konyha

Akinek elege van a joghurt-müzli kombóból, most készíthet magának valami igazi különlegességet! Kókusz joghurt, amiben kókuszdarabok nincsenek, viszont van benne egy új SUPER FOOD! És rengeteg vitamin Recept a cikkben.


Mindig lehet jobb reggeli vagy vacsora alternatívát találni, és ez most sincsen másként.
Egészséges alternatíva azoknak, akik szeretnék étrendjüket átalakítani, vacsora és reggeli ötletet találni.

Csak joghurtot enni kevés vacsorára és reggelire is.
Csak gyümölcsöt vagy müzlit enni szintén.

Ismerjük az Agar-agar port?
Ez az legújabb szója helyettesítő!
A szóját önmagában sosem tennénk bele joghurtba, de az agar-agar port igen. 




Készítsünk házilag kiadós joghurtot, ami tele lesz ásványi anyagokkal, káliummal, magnéziummal, vassal, és jó zsírsavakkal, táplál, és nem leszünk éhesek órákon keresztül.

Mitől lesz kókuszos a joghurt, ha nincsenek benne kókusz darabok?

Mert kókusz tejből készül, ami antibakteriális hatású, segíti a bélflórák szaporodását, aminek hatására emésztésünk felgyorsul.
Tökéletes az a zsír, ami benne található, mert nem épül be zsírpárnákba, viszont hatékony, hogy a zsírban oldódó vitaminok valóban fel is oldódjanak.


Recept egy hétre

  • 2 doboz kókusztej (500 ml) 
  • 1 ek citromlé 
  • 2 tk agar-agar por 

Elkészítés

Előbb csak az egyik doboz kókusztejet nyissuk ki. Mérjünk ki 100 ml kókusztejet, tegyük félre. A többit melegítsük fel, amíg kicsit besűrűsödik.

A félretett 100 ml kókusztejhez adjuk hozzá az agar-agar (probiotikus) port, keverjük el, adjunk hozzá még 100 ml kókusztejet, majd forraljuk fel.

Hagyjuk langyosra hűlni.

Végezetül öntsük hozzá a megmaradt kókusztejet, citromlevet és habverő segítségével verjük felkrémes állagúra. Hagyjuk állni 12-18 órán keresztül szobahőmérsékleten.
Minél tovább tart a fermentálási idő, annál krémesebb lesz a joghurtunk. Ha nem tudunk eleget várni, akkor folyós lesz.

Amikor letelt a kellő idő, még egyszer keverjük el alaposan, töltsük üvegekbe és tegyük hűtőszekrénybe. Itt fog megkeményedni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat