18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A kéz energiapontjainak kezelése - Tanuld meg a marmapresszúrát! - Milyen betegségek esetén segíthet

Megosztás
Egészség

A pontok és (terápiájuk) ismeretében irányítható a prána valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.


A marmapresszúra 3000 éves gyógyító technika, a test energiáinak irányítása. 


A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

A marmapresszúrát bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható. Menete:Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot. 

A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. 

Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen. 

Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több pontot. Hagyjon időt, hogy a beteg teste feldolgozza a kapott ingert, bioinformációt! 

Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pontok, amelyeknél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás. 

A kezelés időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától is. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) fél percig szabad kezelni.
Fontos! 
Ha a páciens szervezete azt jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a kezelést. Általában naponta egyszer-kétszer végezzen marmapresszúrát. Egyes pontokat �" szükség szerint �"naponta többször is kezelhet. A nyomás intenzitása mindig a kezelt személytől függ!


Most bemutatjuk a kéz energiapontjait:
Talahridaya (a tenyér szívében)

Elhelyezkedése:
tenyéri csontközi izom (mindkét kézen)

A pont mérete: 0,5 angula (félujjnyi, kb. 1 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: csukló sérülése, ujjak merevsége, csukló bénulása, csukló- fájdalom, csuklóficam, csukló idegsérülése, csuklóízületi fájdalom, csuklóízületi gyulladás, csukló zsibbadása, nyaki spondilitis, kéztőalagút-szindróma, brachialgia, köszvényes arthritis, rheumatoid arthritis, perifériás neuropátia, gyomor rendellenességei.

Masszázstechnika:
az óra járásával megegyező irányú, körkörösen végzett simító mozdulatok.
 
Testgyertya: orbáncfű.

Kuruchcha (sugár)

Elhelyezkedése:
hosszú és rövid hüvelykujjfeszítő izom inai (mindkét kézen)
A pont mérete: 4 angula (4 ujjnyi, kb. 7-8 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: csukló sérülése, ujjak merevsége, csukló bénulása, csukló- fájdalom, csuklóficam, csukló idegsérülése, csuklóízületi fájdalom, csuklóízületi gyulladás, csukló zsibbadása, nyaki spondilitis, kéztőalagút-szindróma, brachialgia, köszvényes arthritis, rheumatoid arthritis, perifériás neuropátia, keringési problémák.

Masszázstechnika:
hüvelykujjal való gyúrás.

Testgyertya: szantál.


Manibandha (csukló)

Elhelyezkedése:
singcsont és orsócsont összeköttetése (mindkét kézen)

A pont mérete: 2 angula (2 ujjnyi, kb. 4 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén:
csukló sérülése, ujjak merevsége, csukló bénulása, csuk- lófájdalom, csuklóficam, csukló idegsérülése, csuklóízületi fájdalom, csuklóízületi gyulladás, csukló zsibbadása, nyaki spondilitis, kéztőalagút-szindróma, brachialgia, köszvényes arthritis, rheumatoid arthritis, spirituális gyógyítás pontja.

Masszázstechnika:
a test irányába végzett simító mozdulatok.
Testgyertya: levendula.

Kurchsira (kézfej)

Elhelyezkedése:
kéztőszalagok (mindkét kézen)

A pont mérete:
1angula (1 ujjnyi, kb. 2 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén:
csukló sérülése, ujjak merevsége, csukló bénulása, csuklófájdalom, csuklóficam, csukló idegsérülése, csuklóízületi fájdalom, csuklóízületi gyulladás, csukló zsibbadása, nyaki spondilitis, kéztőalagút-szindróma, brachialgia, köszvényes arthritis, rheumatoid arthritis, perifériás neuropátia, kézfájdalom, kézfejfájdalom, mentális problémák, vérkeringési zavarok, szexuális energia serkentése.

Masszázstechnika:
hüvelykujjal végzett gyúrás.

Testgyertya:
ánizs.

Késmárki László

Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek