18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ez a 3 dolog teszi tönkre titokban a fogaidat! És nem a CUKOR AZ!

Megosztás
Szépség

És nem a cukor az! Van 3 élelmiszer, szinte naponta eszel, és láthatatlanul roncsolja a fogakat. Melyek ezek? ha nem a cukor az!


Akinek már rosszak a fogai, tudja milyen nehéz kezeltetni.
Akinek még nem rosszak a fogai, csak elcsépelt mondatoknak gondolja.
Ugyan nem ezek a legnépszerűbb cikkek, de mi azért megírjuk, mert ha csak pár embernek is tudunk segíteni fogai jó állapotának megőrzésében, akkor már jót tettünk.

Milyen élelmiszerek teszik tönkre a fogakat láthatatlanul is?

NEM A CUKOR AZ!

Ezt szinte senki nem tudja, de a cukron kívül létezik 3 élelmiszer, amit kifejezetten roncsolj a fogakat.

1) Vörösbor

Aki szereti a vörösbort, talán észrevette, hogy fogai elszíneződnek tőle. Ez a benne található kromogén természetes színezőanyagnak köszönhető. De ez nem csak esztétikai probléma!
A kromogén megbontja a zománc réteget, és ha ez megtörténik, akkor soha többet nem lesznek fogaink gyöngyház fehérek. Tehát a megoldás az, ha közvetlenül vörösbor ivás után kiöblítjük szánkat, megmossuk fogunkat. Nem ez lesz a gasztronómia fénypontja, de ha valaki gyakran iszik vörösbort, akkor érdemes akár bor ivás közben is óránként megmosnia fogait, mert a kromogén egyfolytában marja a zománcréteget.

2) Keményítő

Míg az olajra azt mondjuk, hogy védőréteget képez a fogakon, megakadályozza a baktériumok megtelepedését a fogínyen, addig a keményítőszer elősegíti a fogszuvasodást. Rosszabb, mint a cukor! A szánkban található baktériumok a keményítő hatására savvá alakulnak, és így marják a fogzománcot, ami védi a fogakat.
Keményítőt tartalmazó étel evése után a legjobb 30 percet várni, és csak ezután megmosni fogainkat.

3) Széndioxid

Ne a cukros kólára vagy édes üdítőkre gondoljunk CSAK! Természetesen ezek is károsítják a fogakat, de sajnos a szénsavas ásványvíz is!
És minden olyan élelmiszer, amiben citromsav, vagy foszforsav található.
Milyen mértékben károsítja a fogakat?
Ezt is kevesen tudják, de a széndioxiddal dúsított italok legalább annyira, mint a kemény drogok.
Fogainkon megjelennek az elszíneződött foltok, és ez azt jelenti, hogy ott fogunk el si kezd szuvasodni. Mivel folyékony, mindenhová beszivárog az ital, tehát fogaink teljes egésze szuvasodni fog. 

Kerüljük még a szénsavas ásványvizet is! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Szépség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek