18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nadi-mudrák Az energiatest csatornáinak kéztartásai

Megosztás
Életmód

Mi a nadi? A Jóga Upanisádok 1000-72000, a Siva-szanhitá 350000 nadiról beszél. A forrásokban a 72000 a leggyako-ribb (pl. Hatha-jóga Pradípiká). A tibeti hagyomány 84000 vagy 360000 durva, finom és nagyon finom ener-giacsatornát említ meg.


   A nadi szó a nad tőből ered. Csatornának, érnek, vezetéknek fordítják. 


A nada belső hangot, rezgést jelent. A nadik tehát olyan finom energiavezetékek, fényszálak, amelyekben a mozgásban lévő életenergiát egy adott hullámhosszúságú rezgés juttatja el a testáramkörök szerveihez. 85-féle alaprezgésű nadi van.

A Varahopanisad szerint minden nadi a köldök alatti vagy a szív körüli régióból ered. A legtöbb forrás a gyö-kércsakrából eredezteti őket.

A nadik a marma pontokat kötik össze. A 108 marma ponton kívül még 162 pránatároló pont (a csakrák, az érzékszervek pontjai is) van az energiatesten. Ezek mindegyike össze van kötve egy másikkal. A test 270 ener-giakapuja 270 másik energiakapuval van összekötve (így összesen 72900 nadiról van tudomásunk).

Ezeken az energiakapukon folytat az energiatest a fizikai, asztrális, mentális és spirituális világokkal energia- és információcserét. Ezeken a kapukon lehet bevonzani a 3. dimenzióba a magasabb világok erőit. A kapuk alakítják át a magasabb világok rezgéseit a 3. dimenzió rezgésoktávjának, törvényeinek, kódjainak megfelelő-en. A nadik csatornarendszerén, fényhuzalain keresztül becsatornázható az univerzum összes rezgésekben tárolt energiája és információja.

Az indiai források 14 nadit tartanak fontosnak.
Az alábbiakban bemutatom a 3 legismertebb energiacsatorna energiaáramlását kiegyensúlyozó kéztartásokat. Ezek eltávolítják a nadikból a pszichoenergetikai és pszichés malákból képződött energetikai torlaszokat, biztosítják a prána szabad áramlását az egyes energiakapuk (marmák) között, tisztítják az aurát, és megszabadítják a tudatalattit a negatív berögződésektől, programoktól.

Szusumna nadi kéztartása (Szusumna-mudra)Csatornája:
gyökércsakra (a gerincoszlop alján, a végbélnyílás és a nemi szervek között) -koronacsakra (a koponya teteje, nyílvarrat)

Mudrája:
A bal hüvelykujj megérinti a jobb középső ujj hegyét. A többi ujj ökölbe görbítve pihen. A mudrát 7 percig az ölébe ejtve tartsa, majd 3 percig a fejtetőn.

Légzéstípusa:
A mantra elmondása előtt lélegezzen be a bal orrlyukán keresztül, majd ki ugyanott. Ismételje meg 10-szer, majd zengesse a mantrát.

Mantrája:
lsz. A mantrát mély belégzés után 11-szer rezegtesse: lllszszsz.
Gyógyítja: koleszterintúltengés, hasmenés, emésztési zavar, szülési problémák, petevezeték-túltengés (burján-zás), epefájdalom, méhpolip, meddőség, hurut, influenza. 

Segíti: vese aktiválása, ellazulás.

A nadi-mudrán keresztül elérhető lelki és mentális tulajdonságok: szellemi összefüggések felismerése, meny-nyei spirituális hatóerő, misztikus egyesülés, lelki emelkedettség, spirituális romlatlanság, egyetemes felelősség-tudat, fensőségesség, Isten utáni vágy, kapcsolatkeresés, fohászkodás, belső kommunikáció, sors-beteljesítés vágya, katarzisvágy, fejlődés, felülmúlhatatlanság, szívből jövő együttérzés, értékmentés, kitartó igyekezet.

A nadi energiaáramlását gátló tulajdonságok: bűnösségtudat, szellemi elfajzottság, hamis ego, jelen életbeli karmaképző tudattényezők, hatalom nélküliség miatti negatív jövőkép, szellemi túlszárnyaltság, jelen életbeli szellemi komplexusok, visszaélés a mágiával, kuruzslás, tudatalatti halálfélelem, közöny, bizalomhiány, magá-nak valóság, élettel való diszharmónia, érzelmi sóvárgás, túlzott tetszeni vágyás, tudatalatti félelem az intimi-tástól, önazonosság elvesztése miatti szorongás, konfliktushelyzet miatti szenvedés, túlzott érzelmi befolyásolt-ság, tudatalatti érzelmi feszültség, tiltás miatti gátlás, szülő elvesztése miatti szenvedés, túlzott félelem a konflik-tusoktól, gyerekkori megaláztatás, érzelmi elnyomottság, rossz kapcsolat anyával, túlzott szexuális vágy, hazug látszatkeresés.

Pingala nadi kéztartása (Pingala-mudra)Csatornája: gyökércsakra (a gerincoszlop alján, a végbélnyílás és a nemi szervek között) - jobb orrlyuk (jobb orrlyuk bejáratának töve)

Mudrája:
A bal mutató- és kisujj összeérintése a jobb mutatóujjal. A jobb kéz ujjai begörbítve.

A mudrát 5 percig az ölébe ejtve tartsa, majd 5 percig az orrával egy magasságban.

Légzéstípusa: A mantra elmondása előtt lélegezzen be a jobb orrlyukán keresztül, majd ki ugyanott. Ismételje meg 10-szer, majd zengesse a mantrát.

Mantrája:
llri. A mantrát mély belégzés után 11-szer rezegtesse: llllrrii.

Gyógyítja: önpusztító programok, stresszproblémák, stresszhormon termelése, mellékvese elégtelen működése, hormonzavarok, orrmelléküreg-gyulladás, bélférgek, foggyökérgyulladás, vérszegénység, övsömör, pikkelysö-mör, bronchitisz, túl kevés inzulin.

Segíti: életöröm aktiválása, szelén beépülése, fehérvérsejt-termelés normalizálása.

A nadi-mudrán keresztül elérhető lelki és mentális tulajdonságok: termékenység, alkotóerő, költői adottság, más dimenziókba utazás, felfokozott érzékenység, teljes küzdeni tudás, dicsfény, akarat-kifejezés, tudatosság, rendíthetetlenség, univerzális megértés, felfokozott teremtő imagináció.

A nadi energiaáramlását gátló tulajdonságok: elfojtott spirituális képességek, öndicséret, hamis énkép, prob-léma túlreagálása, démoni fenyegetettség, bizalmatlanság, képzelt világba menekülés, konokság, félelem a jövőtől, narcisztikus hajlam, elfojtott szexuális potencia, félelem az anyától, kommunikációképtelenség miatti szorongás, lelki bántalmazás miatti szorongás, botlás miatti félelem, helytelen cselekedet miatti szenvedés, befelé irányuló agresszió.

Ida nadi kéztartása (Ida-mudra)


Csatornája: gyökércsakra (a gerincoszlop alján, a végbélnyílás és a nemi szervek között) - bal orrlyuk (bal orrlyuk bejáratának töve)

Mudrája: A 2 mutatóujj összeérintése. A többi ujj ökölbe görbítve. A mudrát 5 percig az ölébe ejtve tartsa, majd 5 percig az orrával egy magasságban.

Légzéstípusa:
A mantra elmondása előtt lélegezzen be a bal orrlyukán keresztül, majd ki ugyanott. Ismételje meg 10-szer, majd zengesse a mantrát.

Mantrája:
lllri. A mantrát mély belégzés után 11-szer rezegtesse: llllllrrii.

Gyógyítja:
rekedtség, hangszalagok ingerlése, meghűlés, nátha, influenza A, vérellátási zavarok, fejfájás a homlokban, fültőmirigy-gyulladás (mumpsz), nyirokmirigy-gyulladás, bélgörcs, csípő éles fájdalma, ideggyen-geség, nyakszirti idegfájdalom, vastagbélgyulladás.

Segíti: izomlazítás, kalcium-anyagcsere serkentése, nyakizmok lazítása.

A nadi-mudrán keresztül elérhető lelki és mentális tulajdonságok:emelkedett hangulat, misztikus látás, bol-dogító kapcsolat áldásimpulzusa, életadás gyönyöre, szellemi szükségletek, igyekvés, jókedélyűség, kapcsolódó készség, önmagáért kiállás, felfokozott szexuális potencia,

A nadi energiaáramlását gátló tulajdonságok: megrekedt mentális állapot, tudat elhomályosodása, félelem miatti mentális blokádok, téves megítélés, szeretet kierőszakolása, uralkodóhajlam, önpusztítás, nélkülözés, komorság, búbánat, feszengés, inkorrektség, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, túl sokat markolni, kőszívűség, testi-lelki összeomlás, érzelmi alapú döntéshozatal, tudatalatti félelem önmagunk elengedésétől, tudatalatti vívódás, bűnös mulasztás miatti szorongás, sértett igazságérzet, kilátástalan élethely-zet miatti félelem, önelfogadás hiánya miatti gátlás, bűnsóvárgás, tudatalatti szégyenérzet, anyagi kényszer-helyzet, rémálmok miatti szorongás, tudatalatti menekülési vágy, meggondolatlan cselekvés.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh kiadó 2013.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek