18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit árul el rólad kézfogásod? - Melyik típusba tartozol?

Megosztás
Tipológia

Árulkodik kézfogásunk! Sokkal többet lehet megtudni belőle, mint azt mi gondolnánk. 90 másodperc, és megtudhatjuk egy ismeretlenről, milyen főbb személyiségjegyei vannak.


A kézfogás főbb ismérvei

A kézfogást sokan alábecsülik, de azért szép számmal vannak olyanok, akik érdeklődtek a téma iránt, és ők azok, akik előtt nyitott könyv lehetünk.

Tudtuk-e, hogy az emberek életük során közel 15.000 alkalommal fognak kezet!
Geoffrey Beattie pszichológus professzor ezt a témát kutatja.
Ő az, aki folyamatosan kereste az ideális kézfogás mikéntjét.
Az eredményei sokakat megdöbbentettek, mi minden kiolvasható egy kézfogásból.
Például amikor valaki kezünkbe nyomja kezét és az ideg, esetleg izzad, erős a szorítása vagy sem.

Milyen az ideális kéz kézfogáshoz?

Hideg és száraz.
Az ideális kézfogás 3 másodperc alatt lezajlik, és egymás szemébe is mosolyog a két fél.
Mégis a legtöbb esetben ez nem így zajlik.


Melyik kézfogás típusba tartozol?

Felső kéz pozíció

Tipikus Macho – vezető alkat, aki felülről nyújtja kezét úgy, hogy a partneré végig felfele néz. És ehhez párosul még általában egy nagyon erős kézfogás is. Ez domináns személyiségre utal, és azt sugallja, hogy azonnal szeretné a hierarchia rendszerét besorolni, ahol ő áll elől.


Mindkét kéz 

Egy megfogja kezünket, egy pedig felülről öleli át azt. Nem gyakori, és inkább a politikusok jellemzője. Első pillantásra ez a gesztus úgy tűnhet, mintha az illető gondoskodó és barátságos lenne, feltételezhetnénk, hogy jóindulatú is. De éppen az ellenkezőjéről van szó!
„Ellenőrzés alatt vagy tartva!” Nem lehet menekülni ebből a kézfogásból, és igen határozott jele annak, hogy az illető bármi áron eléri azt, amit akar.

Satu

Ez a kézfogás akár igen fájdalmas is lehet! Különösen ha a partner gyűrűt visel. Túlzott erőbevitel, ami nem az érzékenység hiányát jelzi, hanem az önbizalomhiányét. Érdekes ugye!
Ez a típus azt szeretné mutatni, hogy erős, domináns, de a valóságban se nem erős, se nem domináns személyiség.


Schaker 

Ismerjük, biztosan találkoztunk már olyan kézfogással, amikor annyira rázzák a kezünket, hogy szinte egész testünk vele rázkódik.
Különösen az extrovertált személyiségű emberek szeretnek így kezet „rázni”. Extrovertált személyiség, aki nyitott a körülötte lévő dolgokra. Rengeteg energiája van, és sokszor kerül eufórikus állapotba, ha valami jó dolog történik vele. Az idővel nem bánik jól, ugyanakkor érzékeny személyiség. Szeret panaszkodni, és hamar megbántódik. A szabály a következő, ha már kezet szeretünk rázni: háromszor és nem többször, majd elengedjük a kezet.


Lágy, puha kézfogás


Talán ez az, ami azonnal feltűnik mindenkinek. Amikor valaki úgy fogja meg kezünket, hogy meg sem fogta azt. Erre jó okuk van! Kevés önbizalom, rengeteg félelemérzet. Ez a legszerencsétlenebb típus például egy interjú alkalmával.


Távtartó


Bárki, aki úgy fog kezet, hogy közben eltartja kezét, nyilvánvalóan szeretné a távolságot megtartani. Különösen tárgyalások alkalmával jellemző ez, vagy más fontos beszélgetések során. De ez szkeptikusságot sugall, és kifejezetten hátrányos helyzethez vezethet. Minden esetre ez a típus az, aki nagyon óvatos, talán túlságosan is. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Tipológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek