18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2017. szeptemberi horoszkóp – Milyen változásokat támogatnak a hónap energiái?

Megosztás
Asztrológia

Szeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ennek megfelelően valódi földies, gyakorlatias dolgokat hoz számunkra. A hónap a változások, józan átgondolások és a reális álmok megvalósításának időszaka lesz.


A változások otthonunkat érintik, ahol szükség lesz egyfajta rendrakásra, szelektálásra, átalakításra. Ez megtörténhet fizikai formában, pl. építkezésben, bútorok cseréjében vagy akár költözésben is. 


Az energiák támogatását szintén élvezhetik az iskolakezdők, iskolát váltók, és mindazok a felnőttek is, akik új tudás megszerzését tűzték ki céljukul.

A változások igényét vágyaink indítják el, és hozzá kapcsolódóan gondolataink és konkrét cselekvéseink is ezt kívánják szolgálni. Érdemes most új elképzeléseket megvalósítani, amiben érzitek, hogy lelketek szabadon szárnyalhat.
 
A hónap hatásai az otthon mellett a párkapcsolat területét is érintik, a két életterület összedolgozásának köszönhetően, a gyakorlati dolgokban lehetnek segítségünkre. 

Az energiák igyekeznek felkavarni az állóvizet, aminek eredményeként a változások akár a párkapcsolatokat is válaszút elé állíthatják. Együtt, közösen változtatunk vagy elválnak útjaink, és egyénileg, saját szabadságvágyunk alapján alakítjuk át otthoni dolgainkat. Akik az együtt változtatás mellett döntenek, azok számára mindenképpen fontos lesz a nyílt, ítéletmentes, elfogadó kommunikáció és a határozott cselekvés. Most nincs itt az ideje a halogatásnak, probléma szőnyeg alá söprésének, mert ezzel csak elodázhatjátok a döntést, de a feszültség tovább növekedhet.
Érdemes időt szánni rá és feltenni magatoknak két őszinteséget igénylő kérdést. 

Miben, hol érzitek magatokat valóban szabadnak? 
Miben kell változtatnotok ehhez saját érdeketekben?

A túlzott kiszámíthatóság iránti igény, a megszokott rutinokhoz való ragaszkodás és a megfelelési vágy akadályozhatja a változások megvalósítását, ugyanakkor pont ez a hatás ellensúlya lehet a meggondolatlanságnak. Hogy az akadályozó vagy a segítő hatást érzitek, az attól függ majd, mennyire hisztek és bíztok magatokban. Amennyiben magabiztosak, határozottak vagytok és tudjátok, hogy megérdemlitek az áloméletet, a sors segítő kezet nyújt, lehetőségek és támogatók formájában.

Szeptember és a karrier

Szeptemberben karrier ügyekben főleg azok számíthatnak komolyabb előrelépésre, akik a gyógyításban, művészetekben vagy spiritualitásban tevékenykednek, de számukra is fontos feladat lesz, hogy el tudjanak szakadni az otthoni rutintól.

A hónapban még vannak hátráló bolygók, amik kissé nehezítik a megoldásainkat, de ennek változatlanul az a célja, hogy kicsikarják a változást belőlünk. Szokásomhoz híven, nézzük meg először a retrográd (hátráló) hatásokat.
A Merkúr bolygó már szeptember 4-én délután megáll, hogy erőt gyűjtsön, új energiákkal töltődjön, majd 6-án reggel, ereje teljében elindul előre. Így a bolygó hátráltatása rövid ideig érződik már csak.

A Plútó bolygó még egészen szeptember 29-ig igyekszik a fejlődésünk érdekében még mélyebbre ásni tudattalanunkban és felszínre hozni a még megbúvó korlátozó, generációs, karmikus hitrendszereket és gondolati mintákat. Szerencsére már nem dolgozik össze a Jupiter bolygóval, így a derékproblémákkal küzdők is fellégezhetnek.

A Neptunusz bolygó még kitartóan, november 22-ig hátrál és osztja a feladatokat számunkra. Azt már megtanultuk, hogy ködösít, hajlamosabbak vagyunk az önbecsapásra, és csalódottságunk is felütheti a fejét, ha nem vagyunk tudatosak. Figyeljétek tudatosan ösztönös reakcióitokat, és lássátok meg, melyek azok a korlátozó, áldozati szerepet vagy túlzott áldozatvállalást hozó minták, amivel öntudatlanul is azonosultatok, és emiatt nem tudtok/mertek önmagatok lenni?

Az Uránusz bolygó a Kos jegyében tartózkodik, augusztus 7-étől hátrál, és ezt még folytatja is egészen jövő év elejéig. Ki-ki saját életében másképpen élheti meg nehezítő hatását attól függően, hogy születési horoszkópjának mely területére van erősebb hatással. De az biztos, hogy az otthonában most mindenki megtapasztalhatja a változást, hogy milyen módon, az a tudatosságtól függ majd.
A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.

Az általános hatások közé tartozik a két sorsbolygó fényszög kapcsolata, amely főleg a hónap elején jelentkezik erősen, majd eltávolodva egymástól a hatásuk is gyengülni fog. Felismeréseket hozhat, és az már csak rajtatok múlik, hogy kihasználjátok és változtattok vagy teszitek továbbra is azt, amit eddig.
A hatás jó oldala, hogy terjeszkedési, növekedési vágyatok most kitartással párosul, ami üzleti, munka ügyeiteket is jó irányba terelheti.

A nyárnak, nyaralásnak vége, bár még reméljük, egy darabig élvezhetjük a meleget és a napsütést. A hónap energiáinak egy kihívása pont az lehet, hogy egyensúlyt teremtsünk a nyárba, pihenésbe, csillogásba visszavágyó oldalunk és a kötelességtudó, inkább szolid oldalunk között. Nem kell egyszerre mindentől megfosztani magunkat az ősz beköszöntével, lehet még egy kicsit élvezni a pihenést miközben rázódunk vissza a hétköznapokba.


Nézzük meg a hónap jelentősebb lehetőségeit

Szeptember 2.
A felforgató Uránusz bolygó egy trigon fényszög formájában egyesíti energiáit az Oroszlán jegyében járó Mars bolygóval.
A hónap egy igen aktív hatással indul, ami pár napig támogatja a változások érdekében tett határozott lépéseket. A napi rutinnak nem kedvez, de mindenben érezhetitek a „hátszelet”, amit a saját érdeketekben tesztek.
Azt gondolom, az iskolások nem panaszkodhatnak, igen jó energiákkal támogatja őket az Univerzum.

Szeptember 5.
A Mars bolygó délelőtt átlép a Szűz jegyébe, Nap pedig szembenállásba kerül a Neptunusz bolygóval.
Cselekvésünkben megjelenik a biztonságra törekvés, ugyanakkor kitartóbbá és precízebbé is válunk. Ahogy minden bolygóra hatással van a Szűz maximalizmusa, úgy most a Mars energiáiba is beleszövi az Univerzum a tökéletességre törekvést.
Mivel a Nap is a Szűz jegyében jár, így a vágyaink megvalósulása és magabiztosságunk szempontjából is korlátozó lehet a túlzott bebiztosítás, de tudatos hozzáállással, egyszerűen reálisabban látjuk céljainkat. A negatív megnyilvánulása a két hatásnak, hogy önbizalmunk meginoghat, bizonytalanná válhatunk, ami visszafoghatja tettvágyunkat.

Szeptember 6.
Telihold lesz a Halak jegyében, ezzel elkezdődik az elengedés időszaka.
Minden olyantól megszabadulhatunk, ami áldozattá tesz akár párkapcsolatokban, akár anyai szerepben, vagy csak egyszerűen akadályozza az élet élvezetét, mert fejünkbe vettük, hogy mindenkit meg kell mentünk.

Szeptember 9.
A Szűz jegyében járó Nap egy trigon fényszög formájában egyesíti energiáját a Plútó bolygóval.
A nap kimondottan alkalmas akár önelemzésre, régi tudatalatti minták felfedezésére, amik főleg a hatalmi pozícióban lévőkkel kapcsolatosan nyilvánul meg. A nap negatív megnyilvánulása a túlzott kritikusság, önkritikusság. Sose feledjétek, hogy amikor másokat kritizálunk, akkor saját esendőségünket igyekszünk palástolni.
Ugyanakkor kimondottan alkalmas nap elemzésre, kutatásra, aprólékosságot igénylő munkára.

Szeptember 10.
hajnalban a Merkúr átlép a Szűz jegyébe.
A részletek, a tervezés fontossága mostantól megnövekszik. A gondolkodásunk összeszedettebbé válik, de kicsit nehezebben látjuk át az összefüggéseket, mert túlzottan belemehetünk a részletekbe.

Szeptember 13.
Az Oroszlán jegyében járó Vénusz egy trigon fényszög segítségével találkozik a Szaturnusz bolygóval.
Mivel a Szaturnusz is benne van a hatásban, így feladata is van a napban. Mennyire vagyunk magabiztosak? Mennyire tudjuk önmagunkat képviselni?
Ha úgy érzitek önbizalom dolgában jól álltok, akkor a nap remek lehetőségeket hozhat, és kapcsolatépítésre is kiváló. Az ilyen hatás alatt kötött kapcsolatok stabilak, szilárd alapokon állnak.
Ugyanígy remek nap üzleti ügyek intézésére, mivel tárgyilagosak tudunk lenni, az érzelmeink sem szólnak bele döntéseinkbe.


Szeptember 14.
A Szűz jegyében járó Nap egy feszült fényszöggel (kvadrát) egyesíti energiáit a Nyilas jegyében menetelő Szaturnusz bolygóval.

Nem egy könnyű nap, mindent korlátozónak és túl nagy tehernek érezhetünk. Ez feszültséget okozhat párkapcsolatunkban, munkahelyünkön, de bármely hatalmi pozícióban lévő emberrel kapcsolatban. Legyetek türelmesek, és próbáljátok elkerülni a konfliktusokat, mert a magatokon érzett terhek bevállalása a ti választásotok volt, tehát meg is szabadulhattok tőle. Próbáljatok a nap folyamán töltekezni, mert ez a hatás erőnléteteknek sem tesz jót, akár még az izmaitokat is sokkal merevebbnek érezhetitek.
Figyeljétek tudatosan a problémákat, ezek ma megmutatják milyen változásokra kell a továbbiakban koncentrálni az energiáitokat.

Szeptember 15.
Az Oroszlán jegyében járó Vénusz és a Mérleg jegyében járó Jupiter bolygó egy szextil fényszöggel találkoznak.
Szép hétzáró nap, ami kimondottan alkalmas társasági eseményekre, baráti találkozókra, új ismeretségek kötésére.
Ugyanígy anyagilag is szerencsés nap, kedvez a pénzügyi befektetéseknek és a jogi ügyeknek is.

Szeptember 16.
A Szűz jegyében a Mars és a Merkúr bolygó együttállásba kerülnek.
Kimondottan alkalmas nap aprólékosságot, analizálást igénylő feladatok elvégzésére, tervezésre, hivatalos ügyintézésre. Arra azonban ügyeljetek, hogy túlzott maximalizmust is hozhat a hatás, és könnyen elveszhettek a részletekben, vagy pont azért nem végeztek időben a feladatokkal, mert túlzottan tökéletest akartok, vagy túlzottan be akarjátok biztosítani magatokat.

Szeptember 18.
Az Oroszlán jegyében álló Vénuszra az Uránusz bolygó egy trigon fényszöggel gyakorol hatást.
Ma egy kicsit nehezebben viselhetitek a megszokásokat, és ha nem figyelnek oda rátok. Új ismeretségek után vágyakoztok, most idegesítőek lehetnek megszokott barátaitok, izgalomra, újdonságra szomjaztok. A változás igénye harmóniátokat is befolyásolja, így ha nem tudjátok kiszakítani magatokat a mindennapi rutinból, akkor eléggé feszültek lehettek.

Szeptember 20.
a Vénusz bolygó a Szűz jegyébe lép.
A maximalizmus és a kiszámíthatóság iránti vágy most kapcsolatainkra, pénzügyeinkre, és harmóniánkra is hatást gyakorol. Könnyen önkritikussá is válhattok, ami összességében mindenre rossz hatással lehet. Ezen a napon Újhold is van, ami a teremtésről szól, tehát csak pozitívan!

Szeptember 20.
Újhold lesz a Szűz jegyében ezzel elindul a teremtő időszak.
A következő két hét energiája a fizikai és a lelki egészség megteremtéséhez nyújt segítő kezet.

Szeptember 22.
21 óra 47 perc a Nap a Mérleg jegyébe lép.
A harmónia, a békesség és a szépség kerül előtérbe, és jobban vágyunk a társasági életre is. Elég volt már a tervezésből, szükség van egy kis könnyedségre, változatosságra. Mostantól a kapcsolatok kerülnek a fókuszba, a jövő az együttműködéseké, nem jó, ha csak magunkra akarunk támaszkodni terveink megvalósításában.

Szeptember 24. A Neptunusz bolygó szembenállásba kerül a Szűz jegyében álló Mars bolygóval.
A túlzott kiszámíthatóságra való törekvés, akadályozhatja, hogy lépéseket tegyetek vágyaitokért. Természetes az illúziók kergetésében jó ellensúly lehet, de csak akkor, ha megtaláljátok az egyensúlyt és nem hagyjátok, hogy a racionális vágyaitokat korlátozza.

Szeptember 25.
A Szűz jegyében járó Merkúr egy kvadráttal találkozik a Nyilas Szaturnusszal.
A mai nap nem a könnyed kommunikáció napja, könnyen támadhatnak zavarok ezen a területen. Lehetőleg ne erre a napra tervezzetek tárgyalásokat, megbeszéléseket, inkább válasszatok mára odafigyelést, elmélyülést igénylő feladatokat. A nap folyamán a negatív gondolatok is erősebben megjelenhetnek, ne engedjetek hatásuknak, erősítsétek belső hiteteket, bízzatok magatokban! Gondoskodjatok lelki töltődésről is, mert hamar csalódottá, búskomorrá válhattok. Ne a hiányra, negatívumokra fókuszáljatok, vegyétek észre az apró örömöket, szépséget amik elétek kerülnek a nap folyamán.

Szeptember 28.
A Mérleg jegyében járó Jupiter bolygó szembenállásba kerül az Uránusz bolygóval.
A hónapot záró hatás egy kérdést vet fel mindenkiben. Megfeleljek mások elvárásainak, vagy inkább fellázadjak, és megreformáljam az életet? Úgy érezhetitek, mindentől szabadulnátok, amiről azt érzitek korlátoz benneteket. De azért arra vigyázzatok, nehogy meggondolatlanul döntsetek, gondolkodjatok mielőtt cselekedtek! Mindemellett tény, hogy ez a hatás könnyen felboríthatja az életünket, kapcsolatunkat.Mindenkinek csodás szeptembert kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Ismerd meg magad! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Asztrológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek