18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Növények, melyeket egyszerű gondozni – Szépek, és sosem mennek tönkre!

Megosztás
Kert

Túl sok víz, túl kevés növénytáp, túl sok fény, vagy éppen túl kevés fény… Ezek a leggyakrabban előforduló problémák szobanövények esetén. Aki szereti a dzsungel érzetet, most megtudhatja, melyek azok a növények, amik nem mennek tönkre, szinte bármit túlélnek, gyorsan nőnek, és így mindig örömet okoznak. Összegyűjtöttünk párat!


Begónia


Egy igazi színbomba a lakásban!
Ne legyen túl hideg és nem szereti a direkt napsütést.
Nos ezek a feltételek a legtöbb lakásban biztosíthatók számára.
Öntözzük rendszeresen tavasztól őszig, de ne álljon cserepe alatt a víz. Elég havonta egyszer tápoldatot adni neki. A tápoldalt nyugodtan lehet általános, és nem érdemes a külön begónia tápoldatot megvásárolni. Sokan azt gondolják a begóniáról mivel különlegesen szép, hogy gondozása is kertészeti ismereteket igényel. Éppen, hogy nem! Talán ezért is megy olyan sok begónia tönkre sokaknál.
Miért érdemes tápoldatot adni számára?
Mert virágainak színe élénkebb lesz tőle.

Kartonpapír pálma (zamioculcas-zamiifolia)

Vicces neve van, és még csodálatosabban néz ki.
Ez egy trópusi növény, ami igazán szívós, nagyon sokáig életben marad víz nélkül is.
De azért a legjobban azt szereti, ha talaja mindig kicsit nedves. Vigyázat azonban! A föld fölött található gumókat ne érje víz, ne locsoljuk meg.
A részben árnyékos helyet szereti, és ha nagyon jól érzi magát, akkor akár 90 cm magasra is megnőhet. 

Lapozz tovább a többi növényhez!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat