18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Növények, melyeket egyszerű gondozni – Szépek, és sosem mennek tönkre!

Megosztás
Kert

Túl sok víz, túl kevés növénytáp, túl sok fény, vagy éppen túl kevés fény… Ezek a leggyakrabban előforduló problémák szobanövények esetén. Aki szereti a dzsungel érzetet, most megtudhatja, melyek azok a növények, amik nem mennek tönkre, szinte bármit túlélnek, gyorsan nőnek, és így mindig örömet okoznak. Összegyűjtöttünk párat!


Sansavieria

Afrikából származik, a legjobban a meleget és napot szereti.
Szuper erős és szívós növény, ráadásul jó hír azoknak, akik nem tudják növényeiket rendszeresen vagy „rendszerben” locsolni, hogy csak a téli időszakban van szüksége kevés vízre.
És ha még ez nem lennék elég sok pozitívum, akkor van még egy!
A Sansavieria levelei kiválóan szűrik a levegőt és tisztítják azt. Éppen ezért kiváló helyválasztás lehet például a hálószoba, gyerekszoba.


Strahlenaralie

Mókás levelei önmagukban is csodálatos látványt nyújtanak.

Gyorsan nő, dúsul, így akár egy év alatt meghatározó eleme lehet otthonunknak.
Éppen úgy, mint a Sansavieria esetében, ennek a növénynek a levelei is szűrik a levegőt, ezért igazi természetes légfrissítő.
Öntözése nagyon egyszerű, hagyjuk kiszáradni talaját, és csak ezután adjunk neki kevés vizet. Sose álljon cserepe alatt víz.
Lehet metszeni a Strahlenaralie növényt? Igen! Tehát olyan formát alakíthatunk ki, amilyet szeretnénk.

Melyik szobanövény tetszik legjobban?
Esetleg van már ilyen lakásunkban?


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat