18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A láb és az altest energiapontjainak kezelése

Megosztás
Egészség

A pontok és (terápiájuk) ismeretében irányítható a prána valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.


A marmapresszúra 3000 éves gyógyító technika, a test energiáinak irányítása. 

A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

A marmapresszúrát bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. 
Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható.

Menete:
Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot.
 
A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen. Ne kezeljen egymás után (rövid időn belül) több pontot. Hagyjon időt, hogy a beteg teste feldolgozza a kapott ingert, bioinformációt! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pontok, amelyeknél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás. 

A kezelés időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától is. 
Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) fél percig szabad kezelni.
Fontos! 
Ha a páciens szervezete azt jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a kezelést. Általában naponta egyszer-kétszer végezzen marmapresszúrát. Egyes pontokat �" szükség szerint �"naponta többször is kezelhet. A nyomás intenzitása mindig a kezelt személytől függ!
Most bemutatjuk az altesti energiapontokat:

Gulpha (boka)

Elhelyezkedése:Achilles-ín (mindkét oldalon)
A pont mérete: 2 angula (2 ujjnyi, kb. 4 cm)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: impotencia, merevedési zavarok, magtalanság, heregyulladás, hereműködés elégtelensége, szexuális zavarok, Achilles-ín sérülése, Achilles-ín gyulladása, Achilles-ín nyálkatömlő-gyulladása, bokaficam, bokafájdalom, bokadagadás, bokaízület- fájdalom, boka idegsérülése, bokatáji ödéma, bokasüllyedés.
Masszázstechnika:a hüvelykujjal és a mutatóujjal végzett ritmikus (közepesen erős és gyengéd válta- kozású) nyomás.
Testgyertya: zsálya, natúr.

Indravasti (lábszár)

Elhelyezkedése: lábikraizom (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (félujjnyi)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: lábszár izommerevsége, izomgörcs, lábszárbizsergés, lábszárfájdalom, lábszárfekély, lábszárgyulladás, lábszár idegsérülése, lábszárizomzat-sorvadás, lábszárízületi fájdalom, vádlifájdalom, vádligörcs.

Masszázstechnika: körkörös, gyengéd, simító mozdulat.

Testgyertya: boróka, cajeput.


Janu (térd)

Elhelyezkedése: térdárok (mindkét oldalon)

A pont mérete: 3 angula (3 ujjnyi, kb. 6 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: térdsérülés, térdízületi gyulladás, térdízületi arthrózis, térdkörnyéki ödéma, térdficam, térdhajlati ciszta, térdhajlati íngyulladás, térdízület krónikus instabi- litása, térdízületi zsugorodások, térdkalácsfájdalom, ízületi porc sérülése, térdkalács-ízületi fájdalom, térdkalácsporc sorvadása, isiász.

Masszázstechnika:körkörös, gyengéd, simító mozdulat.

Testgyertya:tömjén.


Kukundara (keresztcsont)

Elhelyezkedése:keresztcsonti-csípőcsonti ízület (mindkét oldalon)

A pont mérete: 0,5 angula (fél ujjnyi, kb. 1 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: isiász, derékzsába, hátfájás, ágyék-hátgerinc deformáció, kereszttáji ideggyöksérülés, keresztcsonti-csípőcsonti gyulladás, keresztcsonti fájdalom, keresztcsont-farokcsonti szalagrendszer sérülése, gerinccsigolyák meszesedése, alsóhát fájdalma, alsóháti izmok merevsége, ágyéki fájdalom.

Masszázstechnika: gyengéd, körkörös mozdulatokkal masszírozni belülről kifelé.

Testgyertya:geránium, propolisz.


Urvi (combközép)

Elhelyezkedése: combideg (mindkét oldalon).

A pont mérete: 1 angula (1 ujjnyi, kb. 2 cm).

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: comb fájdalma, combizom merevsége, láb keringési za- varai, combhúzódás, comb idegsérülése, combartéria-aneurizma, végtag cellulitise, végtagfájdalom, végtaghidegség, perifériás érbetegség, vénás elégtelenség, végtagideg-fájdalom, végtagízületi artrózis, végtagok érbeidegzési zavara.

Masszázstechnika: mutatóujjal végzett vibráció.

Testgyertya: szegfűszeg, fahéj.


Lohitaksha (vörös szem)

Elhelyezkedése: combhajlat, lágyékcsatorna (mindkét oldalon).

A pont mérete: 0,5 angula (félujjnyi, kb. 1 cm).

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: combizmok merevsége, fájdalma, láb keringési zavarai, combhúzódás, comb idegsérülése, combzsibbadás, lágyéki fájdalom, vénaelzáródás, vénagyulladás.

Masszázstechnika: a pontból kiinduló, simító mozdulat minden irányba.

Testgyertya: ánizs.

Vitapam (ágyék)

Elhelyezkedése: ondózsinór, herezáró izom, méh (mindkét oldalon)

A pont mérete: 1 angula (1 ujjnyi, kb. 2 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: székrekedés, sérv, menstruációs problémák, túl kevés vagy túl erős vérzés, menstruáció hiánya, késése, menstruációs fájdalom, impotencia, merevedési zavarok, szexuális zavarok, magtalanság, ondóhólyag-gyulladás, tüszőrepedési fájdalom, tüszőrepedést követő vérzés, hüvelybemeneti fájdalom, hüvelyfolyás, hüvelygörcs, hüvelygyulladás, méhfüggelék-gyulladás, méhgörcs, méhnyakgyulladás.

Masszázstechnika: a hüvelykujj és a mutatóujj körmével végzett gyengéd, csipkedő mozdulat.

Testgyertya: erdei fenyő.

Nabhi (köldök)

Elhelyezkedése: köldök

A pont mérete: 4 angula (4 ujjnyi, kb.7-8 cm)

Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: székrekedés, hasmenés, hascsikarás, hasfájás, haspuffa- dás, görcsök, emésztési zavarok, emésztéses fekély, emésztés és tápanyag-felszívódási zavar, gyomor- fekély, nyombélfekély, hasfalgörcs.

Masszázstechnika: a pontból kiindulva, simító mozdulat minden irányba.

Testgyertya: jázmin, cajeput, bergamott.

A testgyertyázás menete - Lapozz tovább!
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek