18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Makaróni torta koktélparadicsommal és sonkával

Megosztás
Konyha

Színes, kreatív, és, ha nem tudnánk, hogy nem sós főételről van szó, akkor bizony egy csodaszép tortának is elmenne, amit születésnapra, farsangra vagy bármilyen különleges alkalomra készíthetünk. De az is jó ötlet lehet, ha csak egyszerűen szeretnénk kiélni kreativitásunkat a konyhában. Ötletes, nem bonyolult az elkészítése, és még különleges alapanyagokra sincsen szükségünk hozzá. Az ötlet azonban megfizethetetlen. Hogyan készíthetünk makaróniból színes tortát?


Színes, kreatív, és, ha nem tudnánk, hogy nem sós főételről van szó, akkor bizony egy csodaszép tortának is elmenne, amit születésnapra, farsangra vagy bármilyen különleges alkalomra készíthetünk.

De az is jó ötlet lehet, ha csak egyszerűen szeretnénk kiélni kreativitásunkat a konyhában.

Ötletes, nem bonyolult az elkészítése, és még különleges alapanyagokra sincsen szükségünk hozzá.

Az ötlet azonban megfizethetetlen.

Hogyan készíthetünk makaróniból színes tortát?

Mi kell hozzá? (12 személynek)
  • 400 g makaróni
  • só, bors
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 200 ml tej
  • 250 g ricotta sajt
  • 8 tojás
  • 2-3 szál friss bazsalikom
  • 5 szelet sonka ( prosciutto)
  • zsír
  • alufólia
  • csatos tortaforma
Elkészítés

A tésztát főzzük meg sós vízben a csomagoláson szereplő előírás szerint.

Mossuk meg a koktélparadicsomokat, vágjuk félbe őket. Tegyünk félre 6-8 fél gerezdet díszítésnek.

Az újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony karikákra.

A tésztát öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le.

A tejet a ricotta sajtot és a tojásokat turmixoljuk jól össze.

Ízesítsük sóval, borssal.

A csatos tortaformát kenjük ki zsírral.

Aki szeretné kibélelheti alufóliával is.

Kezdjük el a tésztát körkörös irányban elhelyezni a tortaformában úgy, hogy az teljesen befedje az alját.

Szórjuk rá következő rétegként a karikákra szelt újhagymát, a félbe vágott koktélparadicsomot, végül a sonkát.

Most jöhet egy újabb réteg tészta.

Legvégül öntsük rá a tojásos, tejes, ricotta sajtos keveréket.

Kicsit ütögessük meg alulról, hogy a szósz jól el tudjon oszlani a tészta és feltétek között.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra, majd süssük először alufóliával lefedve 40 percig.

Távolítsuk el a fóliát, és még süssük 30 percig a makaróni tortánkat alufólia nélkül.

Amíg a torta sül, mossuk meg a friss bazsalikomot, tépdeljük l a leveleit, és tálaláskor ezeket használhatjuk majd a félretett félbevágott koktélparadicsomok mellett díszítésként.

Hogyan vegyük ki a makaróni tortát a tortaformából?

Sokkal egyszerűbben, mint gondolnánk.

A tej és tojás szépen összetartja a formát.

Amikor a torta megsült, tegyük ki egy fa deszkára, várjunk 5-10 percet, nyissuk ki a csat részt, távolítsuk el, majd egy széles és lapos tálalókanállal húzzuk át a tortát egy tálra.

Ettől kezdve már csak torta szeleteket kell vágunk, és így tálalhatjuk az ételt.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat