A neve kiejthetetlen, pedig nagyon finom, elég lehet, ha megjegyezzük a kapribogyót és szardellafilét.
Azért még szükség lesz pár hozzávalóra, hogy igazán eredeti legyen a spagetti puttanesca módon elkészítve.
Aki szereti a különleges és pikáns variációkat, nos neki találták ki ezt a receptet. Ráadásul az étel 25 perc alatt elkészíthető csípős és nem csípős variációban is, bár az eredeti recept csípős.
A tésztát főzzük ki sós, már lobogó vízben. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.
Tisztítsuk meg a szardellafiléket, töröljük szárazra, és vágjuk apróra.
A tésztát szűrjük le.
Az olajat melegítsük fel serpenyőben, tegyük rá a fokhagymát pirulni, adjuk hozzá a chilipaprika pelyheket, ha csípősen szeretnénk elkészíteni, és legvégül adjuk hozzá a szardellafilé kockákat. Forgassuk jól át.
Most hozzáadhatjuk a kapribogyókat és olajbogyókat. Pirítsuk össze, ízesítsük sóval, borssal és egy csipet cukorral. Öntsük rá a paradicsomos pizzaszószt. Forraljuk össze körülbelül 10 perc alatt.
A pikáns paradicsomos, szardellafilés feltétet tálaláskor tesszük a tészta tetejére, és megszórjuk reszelt parmezánnal.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat