Nem csak fantasztikusan néz ki ez a sütemény, de még a hozzá készített krém neve is különleges.
Ehhez a süteményhez Creme fraiche dukál, ami nem más szó szerinti fordításban, mint “friss tejszín”.
Enyhén savanyú íze hasonlít a tejfölre, tulajdonképpen nem más, mint savanyított tejszín.
Akin ez túl különleges lenne, használhat nyugodtan hagyományos tejszínt, a polenta minőségén nem fog rontani vele.
A polenta egy bizonyos tésztafélét jelent, ami az olaszok kedvelt süteménye. Ngyon hasonlít a puliszkára.
És, ha már ennyi érdekességet tudtunk meg erről az édességről, akkor nézzük hogyan készíthető el.
A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki. Forraljuk fel a tejet egy serpenyőben, adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, csipet sót, 25 g cukrot, és egy evőkanál zsírt.
Alacsony lángon forraljuk fel, lassan, mert könnyen odaég.
Most hozzáadhatjuk a kukoricalisztet apránként. Folyamatosan keverjük, amíg sűrű állagúvá válik, massza lesz belőle. Ez körülbelül 4-5 perc.
Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá az áfonyát. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze, amikor belekeverjük a masszába.
Kenjük ki az őzgerinc sütőformát zsírral.
Öntsük bele a sütőformába a tésztát. Simítsuk el.
Tegyük hűtőszekrénybe 1,5 órára.
A kihűlt polentát hiborítjuk a formából.
Körülbelül 1,5-2 centiméteres szeletekre vágjuk.
A szeletek mindkét oldalát megpirítjuk teflonos serpenyőben.
Tejszínes krém elkészítése
A fahéjat és 30 g cukrot jól elkeverünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fahéjas cukrot, illetve a mandulalikőrt vagy csepp mandulaaromát.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat