A tészta ételekről sokan úgy gondolják, hogy hizlalnak, ami félig meddig igaz is lehet, de nem teljesen.
Ugyanis a durum lisztből készült ételek szénhidrátban szegények.
Így a vércukorszintet nem emelik meg drasztikusan, tehát nem leszünk pár óra múlva éhesek.
Egy kis odafigyeléssel nyugodtan ehetünk durum tésztát.
Például rigatonit, amihez kakukkfüvet, feta sajtot és még sárgarépát is adhatunk.
A mandulát pirítsuk meg serpnyőben.
Mossuk meg a kakukkfüvet, rázzuk le, tépdeljük le, vágjuk apróra.
Egy evőkanál olíva olajat melegítsünk fel serpenyőben, és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát 3 evőkanál vízzell főzzük, majd pirítsuk meg.
A fél chili paprikát vágjuk ketté hosszában, szedjük ki a magjait, és vágjuk apróra. Ez a hozzávaló elhagyható, ha valaki nem szereti a csípős ételeket.
A paprikát, mandulát, és a kakukkfüvet adjuk hozzá a puhára pirított sárgarépához.
Ízesítsük sóval, borssal.
Aki úgy érzi, hogy a szósz túl sűrű, adhat még hozzá vizet.
A tésztát főzzük puhára a csomagoláson előírtaknak megfelelően.
Tálaláskor tesszük a szószt a tészta tetejére, majd megszórjuk feta sajttal.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat