18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyerekkorunk hozzávalói

Megosztás
Konyha

Tudtuk-e a nutelláról, a rágógumi elődjéről, a medvecukorról vagy a Babybel-ről?  Szinte nap, mint nap fogyasztunk belőlük, mert hozzá tartozott gyerekkorunkhoz is, az ízük örökre bevésődött emlékezetünkbe. Minden nap tanulhatunk is valamit az általunk fogyasztott, mindennél jobban kedvelt ételekről.


Tudtuk-e a nutelláról, a rágógumi elődjéről, a medvecukorról vagy a Babybel-ről? 

Szinte nap, mint nap fogyasztunk belőlük, mert hozzá tartozott gyerekkorunkhoz is, az ízük örökre bevésődött emlékezetünkbe. Minden nap tanulhatunk is valamit az általunk fogyasztott, mindennél jobban kedvelt ételekről.

Nutella

Egy olasz csokoládékészítő cukrász, Pietro Ferrero találta fel 1946 először a Gindu-jot, a Nutella ősét. Mely eleinte csokoládés péksütemény volt, sztaniol papírba csomagolva. 1949-ben a Ferreo ebből kiindulva készítette el első mogyorós, kenyérre kenhető krémjét. Ez volt a Supercremát. Franciaországban 1964-ben még Tarinoise-nak hívták, majd 1966-ban kapta meg véglegesen a Nutella nevet.

Malabar – Rágógumi

Hírnevét annak köszönheti, hogy hatalmas buborékokat lehet fújni belőle. Ezt az eredetileg „tuttifrutti” ízű rágógumit a Kréma vállalat léptette piacra 1958-ban. Az elkövetkező években csomagolásán a következő felirat volt látható: „hihetetlen, de igaz.

1966-tól már illusztrált volt a csomagolása már a következőévben matricán is szerepelt. Manapság világszerte minden évben 3000 tonna Malabart adnak el.

Medvecukor

Az édesgyökérfa eredetileg nem arra szolgált, hogy gyerekek rágcsálják… Hanem varázspálcák készítésére! Ezt a nemes funkciót a mogyorófával együtt töltötte be, mely talán ismertebb mogyoróbokor néven. Még ha varázsereje ma már vitatható is, a nővényre mégis csodaszerként tekintünk. Görög nevéből származó elnevezés szerint az „édes gyökér” frissít, nyugtat, csillapítja a lázat, ahogyan a köhögést is.

Babybel

1954-ben a Bel sajtkészítő által létrehozott Babybelt piros viaszréteg borította, ami rendkívül szimpatikus külsőt kölcsönöz ennek a sajtnak. Tekinthetjük a La Vache qui Rit kisöccsének, mely szinte semmit nem változott piacra kerülése, azaz 1921 óta. Több mint 90 országban forgalmazzák. Szó szerinti fordításban igen vicces néven van ma is forgalomban.

Angliában, Oroszországban és Japánban-   „Örvendező tehén”

Lengyelországban- „Mosolygós”


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés
Hirdetés