18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tojásfestés kreatívan Tippek

Megosztás
Konyha

Nemsokára húsvét! Akár előre gyakorolhatunk is, arról nem is beszélve, hogy a tojásfestés, mint hagyomány, egy remek kikapcsolódás is a családnak. Adunk néhány egyszerű ám praktikus ötletet, hogyan lehet dekoratív és modern tojásokat készíteni húsvét alkalmából. Ezeknek a tojásoknak még a locsolók is örülni fognak. Még mielőtt bárki megijedne, abszolút költség takarékos tojásfestési ötletekkel segítünk felkészülni a húsvétra.


Nemsokára húsvét! Akár előre gyakorolhatunk is, arról nem is beszélve, hogy a tojásfestés, mint hagyomány, egy remek kikapcsolódás is a családnak. Adunk néhány egyszerű ám praktikus ötletet, hogyan lehet dekoratív és modern tojásokat készíteni húsvét alkalmából. Ezeknek a tojásoknak még a locsolók is örülni fognak. Még mielőtt bárki megijedne, abszolút költség takarékos tojásfestési ötletekkel segítünk felkészülni a húsvétra.

Tojások színezése elég egyszerűen működik, a tablettát beledobjuk az ecetes vízbe és már készen is van.  De nem ettől lesznek tojásaink különlegesen szépek.   Letakarva egyes részeit, vagy madzaggal elválasztva, csíkos tojásokat kaphatunk. Akár több színű csík is díszítheti.

Gránit tojások

Sztiroporral (hungarocell) keverve tojásfestékünket, gránit effektust kölcsönözhetünk tojásainknak. Csak kifújt tojásokból készítsük!

Arany  és emu tojások

Néha a természet adhatja a legjobb ötleteket. Az emutojás eredetileg is sötétkék, így nincsen szükségünk festékre. Amennyiben ilyet nem tudunk beszerezni piacon, úgy nagyobb méretű hungarocell tojással is helyettesíthetjük. A sötétkék színt kombináljuk aranyszínű festékkel barkafánkon. Az arany szín szimbolizálja a tyúktojást, melynek az esetek nagy többségében világos barna színe van. Így érhetünk el tökéletes, modern hatást.

Tipp Arany színű tojások készítése

 1. Fújjuk ki a tojásokat. Majd aranyszínű spray-vel színezzük őket, tökéletes fedést elérve. Hagyjuk megszáradni.
 2. Használjunk aranyszínű damilt a tojások felakasztásához. A kifújt tojásokon húzzuk keresztül a damilt. Áthúzáshoz használhatunk segítség képen gyufaszálat, ami segít feszen tartani a damilt.
 3. Kössünk csomót a tojás alján a damilra, nehogy visszacsússzon. Túl nagy lyuk esetén használjunk aranyszínű gyöngyöt.
 4. Akasszuk fel barkafánkra a tollakat, tojásokat. Csak kifújt tojásokból készítsük!

Szalvéta tojás

Kétbalkezesek vagyunk a tojásfestéshez? Semmi baj! A díszítést ragaszthatjuk is. Még az asztalterítékhez is biztosan passzolni fog.

Tipp Szalvéta tojás készítése libatojásból

 1. Fújjuk ki a tojást, és az egyik lyukat ragasztóval tömjük be. Így egy vázát kapunk.
 2. Szalvétánkat vágjuk apró kockára. Óvatosan kenjük be ragasztóval a tojást, és illesszük rá a szalvéta darabokat. Hagyjuk megszáradni.
 3. A fátyolvirágot vágjuk körülbelül 3 cm hosszúságú szárakra. Drót segítségével, rátekerve, készítsünk fonatot. Ez lesz tojásunk koszorúja.
 4. Boglárkánkat késsel átlósan vágjuk le, olyan hosszúságúra, hogy a feje éppen hogy kilátsszon a tojásból. Mintha egy vázában állna.
 5. Töltsük meg a tojást vízzel, és helyezzük bele a virágot. Tegyük a fátyolvirág koszorúba. Csak kifújt tojásokból készítsük!

Pink 3 D tojások

A fehér ragasztott motívumok a pink tojásokon, kiálló sarkakkal 3D hatást keltenek.

Tipp 3D tojás készítése

 1. Főzzük meg a tojást, és fessük be rózsaszínre. Hagyjuk megszáradni.
 2. Vágjuk ki a motívumokat sablonból vagy szabad kézzel, egyszerre többet is vághatunk.
 3. Ragasszuk fel őket a tojásokra úgy, hogy egy-egy részlete ne tapadjon a tojásra. Készíthetjük főtt és kifújt tojásból is!

Piros pöttyös Kreatív ötletek

Aranyos pöttyök nem csak a ruhát díszíthetik. Miért ne lehetnének csinosak húsvéti tojásaink is?

Tipp Festésénél figyeljünk az arányokra, mint például fehér alapon ne legyenek túl nagyok a piros pöttyök és fordítva.

Tipp Matt alapon használhatunk porcelán festéket a pöttyök festéséhez, így még exkluzívabbak lesznek. Játszunk a matt és csillogó hatásokkal.

Tipp Minden színváltásnál hagyjuk előbb megszáradni a korábban felkent festéket. Csak kifújt tojásból készítsük!


Megosztás


 • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

 • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés
Hirdetés