18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szilvás gombóc

Megosztás
Konyha

Szilvával vagy barackkal töltve, mindegy is, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti. Egyszerű elkészíteni, és nem csalódhatunk a végeredményben. Tippeket is adunk, hogyan fokozhatjuk még ennél is jobban az íz élményt.   Hozzávalók kb. 40 db gombóchoz 2 kg burgonya 2 tojás 70 dkg liszt A  nyújtáshoz és töltéshez szilva vagy barack, margarin, zsemlemorzsa, fahéj, porcukor, só A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük.


Szilvával vagy barackkal töltve, mindegy is, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti.
Egyszerű elkészíteni, és nem csalódhatunk a végeredményben.
Tippeket is adunk, hogyan fokozhatjuk még ennél is jobban az íz élményt.
 

Hozzávalók

kb. 40 db gombóchoz

2 kg burgonya

2 tojás

70 dkg liszt

A  nyújtáshoz és töltéshez

szilva vagy barack, margarin, zsemlemorzsa, fahéj, porcukor, só

A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük.

Miután megfőtt, meghámozzuk, majd alaposan áttörjük (lehetőleg krumplinyomóval), hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Miközben a krumplink fő, megmossuk a szilvát vagy barackot és kimagozzuk.

Az áttört burgonyával összegyúrjuk a lisztet, a tojásokat, majd hozzáadunk 10-15 dkg margarint, valamint egy csipet sót.

A nyújtódeszkát meghintjük liszttel, majd kb. 6-7 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztánkat. Ezután 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk, közepükbe pedig beleteszünk 1-1 szilvát-barackot, majd megszórjuk egy picike fahéjjal.

Ezután a sarkokat behajtjuk középre, és tenyerünkbe véve, gombócokat formálunk belőlük.

Tipp

Vigyázzunk arra, hogy a tészta teljesen befedje a szilvákat. A gombócokat forrásban lévő, enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, megvárjuk, míg feljönnek a víz felszínére, majd további 5 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiemeljük a gombócokat, és vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk azokat.

Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Tipp

A gombócokat főzés után olvasztott vajban megforgatva, majd porcukorral elkevert darált mákba forgatva is tálalhatjuk, mennyei íze lesz.

Tipp

A szilva helyett meggyel is tölthetjük a gombócokat.

Tipp

A szilvát, vagy a meggyet előzőleg rumba, vagy rumaromába áztatjuk, így még finomabb és különlegesebb ízt kapunk.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés




Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés



Népszerű cikkek