Sajtok kedvelőinek egy ínyenc recept.
Mossuk meg az almát, negyedeljük, majd távolítsuk el a magját.
Vágjuk apró kockákra.
Pucoljuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk vékony szeletekre.
Az alma 1/3-hoz keverjünk hozzá 1-2 evőkanál almaecetet.
A maradék almát, gyöngyhagymát, és áfonyát keverjük el almaecettel, cukorral, babérlevéllel, fahéjjal, sóval, és hagyjuk állni 10 percig.
Majd tegyük egy hőálló tálba, és főzzük 15-20 percig alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett.
Hagyjuk kihűlni.
A maradék almát csak főzés után tegyük hozzá.
A rozmaring leveleit keverjük el mézben, és a sajt sütésének ideje alatt hagyjuk, hogy a méz kioldja aromáit.
A sajtokat tegyük sütőpapírra, és 200 °C fokon süssük 10-12 percig.
Tálaláskor kenjük be a sült sajtok tetejét rozmaringos mézzel, és köretként tálaljuk az almás hagymás keveréket.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat