18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Csirkemell négysajtos mártással

Megosztás
Konyha

A négysajt mártás, eredeti nyelven "salsa ai quattro formaggi" egy igazán ízletes, egyszerűen elkészíthető és sokrétűen felhasználható szósz. Tésztákhoz és párolt zöldségekhez is remek választás. Hozzávalók 1 kg csirkemell 10 dkg trappista sajt 10 dkg mozzarella 5 dkg parmezán sajt 8 dkg márványsajt 3,5 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma só -bors -szerecsendió Tipp A sajtokat kedvünk szerint variálhatjuk, de arra vigyázzunk, hogy mártásunkhoz ne válasszunk két erőteljes ízű sajtot.


A négysajt mártás, eredeti nyelven "salsa ai quattro formaggi" egy igazán ízletes, egyszerűen elkészíthető és sokrétűen felhasználható szósz. Tésztákhoz és párolt zöldségekhez is remek választás.

Hozzávalók
  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 8 dkg márványsajt
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só -bors -szerecsendió
Tipp

A sajtokat kedvünk szerint variálhatjuk, de arra vigyázzunk, hogy mártásunkhoz ne válasszunk két erőteljes ízű sajtot.

Elkészítés

Az összenyomott fokhagymát egy kevés olajban átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Amikor átforrósodott, összekeverjük a sajtokkal, melyeket előzőleg lereszeltünk. Addig kevergetjük a mártásunkat, amíg a sajtok teljesen el nem olvadnak. Ezután ízlés szerint ízesítjük szerecsendióval, sóval és borssal, esetleg egy kevés kakukkfűvel. A csirkemelleket alaposan átmossuk, majd egy kivajazott tűzálló edénybe fektetjük őket. Ezután ráöntjük a négysajtos mártásunkat. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, amíg a csirkemellek finom omlósak és puhák nem lesznek.

A négysajtos csirkemellet tálalhatjuk párolt zöldségekkel, rizzsel, vagy zöldséges rizzsel, de hasábburgonyával is nagyon finom.

Jó étvágyat!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat