A négysajt mártás, eredeti nyelven "salsa ai quattro formaggi" egy igazán ízletes, egyszerűen elkészíthető és sokrétűen felhasználható szósz. Tésztákhoz és párolt zöldségekhez is remek választás.
A sajtokat kedvünk szerint variálhatjuk, de arra vigyázzunk, hogy mártásunkhoz ne válasszunk két erőteljes ízű sajtot.
Az összenyomott fokhagymát egy kevés olajban átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Amikor átforrósodott, összekeverjük a sajtokkal, melyeket előzőleg lereszeltünk. Addig kevergetjük a mártásunkat, amíg a sajtok teljesen el nem olvadnak. Ezután ízlés szerint ízesítjük szerecsendióval, sóval és borssal, esetleg egy kevés kakukkfűvel. A csirkemelleket alaposan átmossuk, majd egy kivajazott tűzálló edénybe fektetjük őket. Ezután ráöntjük a négysajtos mártásunkat. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, amíg a csirkemellek finom omlósak és puhák nem lesznek.
A négysajtos csirkemellet tálalhatjuk párolt zöldségekkel, rizzsel, vagy zöldséges rizzsel, de hasábburgonyával is nagyon finom.
Jó étvágyat!
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat