18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hortobágyi húsos palacsinta

Megosztás
Konyha

Ki ne szeretné ezt az ízletes és igazi magyaros ételt? Sokan nem tudják, hogy valójában nem a Hortobágyról származik. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra készítette el egy szakács, aki csupán marketing fogásként adta neki a "Hortobágyi" elnevezést. Nagyon hamar népszerű étellé vált, és ma már minden étlapon és szakácskönyvben így szerepel. Hozzávalók 40 dkg csirkemell (sertés-, vagy borjúcombból is elkészíthető) 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, olaj, 4 dl tejföl


Ki ne szeretné ezt az ízletes és igazi magyaros ételt?

Sokan nem tudják, hogy valójában nem a Hortobágyról származik. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra készítette el egy szakács, aki csupán marketing fogásként adta neki a "Hortobágyi" elnevezést.

Nagyon hamar népszerű étellé vált, és ma már minden étlapon és szakácskönyvben így szerepel.

Hozzávalók

40 dkg csirkemell (sertés-, vagy borjúcombból is elkészíthető)

1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, olaj, 4 dl tejföl

A palacsintákhoz

 20 dkg liszt

3 tojás

4 dl tej

pici só

1 evőkanál olaj

Tipp

A palacsinta tésztája könnyebb lesz, ha egy kis szénsavas ásványvizet is keverünk hozzá.

Elkészítés

A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a pirospaprikát, az elnegyedelt paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát és egy csipet sót, majd alaposan összekeverjük és fedő alatt puhára pároljuk.

Eközben a palacsintatésztához valókat összekeverjük, először a lisztet elkeverjük a sóval, ráütjük a tojásokat, és apránként hozzáadjuk a tejet, folyamatos kevergetés mellett. Miután csomómentesre kevertük a masszát, félretesszük, és kb. 20 percet pihentetjük. A 20 perc letelte után kisütjük a palacsintákat egy olajjal kikent palacsintasütőben. A húst kivesszük a levéből és ledaráljuk. A levéhez hozzákeverünk 3 dl tejföld, majd összeforraljuk, és annyit adunk a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk, majd beletöltjük a palacsintákba. A tészta négy sarkát behajtjuk batyuszerűen, összetekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba tesszük, megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és előmelegített sütőben átforrósítjuk. A palacsinták tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel, díszítésként apróra vágott petrezselyemzöldet kaphat.

A fenti alapanyagok kb. 12 db palacsintához elegendőek.

Jó étvágyat!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat