18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tojásfehérje hab helyes kikeverése

Megosztás
Konyha

Tojásfehérjét szinte minden süteményhez használunk, de ezek közül is van pár recept, mely csakis akkor sikerülhet garantáltan jól, ha a tojásfehérjék habját szakszerűen verjük fel. Nem mindegy a sorrend sem. Különösen ünnepek idején készítünk sok süteményt, mint például a habcsók, vagy mézeskalács, amihez ezt a habot használjuk alapul.  Piskótatésztánk sikeressége is ezen a habon múlik. Most megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan csinálják a nagyok.  


Tojásfehérjét szinte minden süteményhez használunk, de ezek közül is van pár recept, mely csakis akkor sikerülhet garantáltan jól, ha a tojásfehérjék habját szakszerűen verjük fel.

Nem mindegy a sorrend sem.

Különösen ünnepek idején készítünk sok süteményt, mint például a habcsók, vagy mézeskalács, amihez ezt a habot használjuk alapul.

 Piskótatésztánk sikeressége is ezen a habon múlik.

Most megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan csinálják a nagyok.

 

Első lépés

Válasszuk szét a fehérjéket a tojás sárgájától.

A tojások fehérjét tegyük teljesen tiszta keverőtálba, mert ha nem így teszünk a hab össze fog esni.

Ez megtörténhet akár attól is, ha a keverőtálban zsír vagy egyéb szennyeződés maradt.

 

Második lépés

Először a habverőt mindig közepes sebességre állítsuk, és hagyjuk ezen a fokozaton körülbelül 1 percig.

Most már állíthatunk a sebességen, és válasszuk a legmagasabb keverési fokozatot.

Keverjük megállás nélkül addig a habot, míg teljesen kemény lesz, és ha kiemeljük a habverő szárát, akkor azon kicsúcsosodik a hab, de nem folyik le róla.

 

Harmadik lépés

Ellenőrizzük le, hogy a hab elég kemény-e!
Késsel vágjunk bele, és ha kettéválik, akkor jó munkát végeztünk.
 

Tipp

Sokan ott rontják el süteményeiket, amikor a tojásfehérje habját nem verik fel megfelelő keménységűre.

Továbbá érdemes a habot egy keverőlapáttal elkeverni a tészták alapjául szolgáló krémmel, mert ha ezt habverővel tesszük, akkor összetörjük a habot, és süteményünk nem lesz kellőképpen könnyű szerkezetű.

Tipp

Mindig friss tojásokat használjunk!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Konyha

Hirdetés




Hirdetés