Tojásfehérjét szinte minden süteményhez használunk, de ezek közül is van pár recept, mely csakis akkor sikerülhet garantáltan jól, ha a tojásfehérjék habját szakszerűen verjük fel.
Nem mindegy a sorrend sem.
Különösen ünnepek idején készítünk sok süteményt, mint például a habcsók, vagy mézeskalács, amihez ezt a habot használjuk alapul.
Piskótatésztánk sikeressége is ezen a habon múlik.
Most megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan csinálják a nagyok.
Válasszuk szét a fehérjéket a tojás sárgájától.
A tojások fehérjét tegyük teljesen tiszta keverőtálba, mert ha nem így teszünk a hab össze fog esni.
Ez megtörténhet akár attól is, ha a keverőtálban zsír vagy egyéb szennyeződés maradt.
Először a habverőt mindig közepes sebességre állítsuk, és hagyjuk ezen a fokozaton körülbelül 1 percig.
Most már állíthatunk a sebességen, és válasszuk a legmagasabb keverési fokozatot.
Keverjük megállás nélkül addig a habot, míg teljesen kemény lesz, és ha kiemeljük a habverő szárát, akkor azon kicsúcsosodik a hab, de nem folyik le róla.
Ellenőrizzük le, hogy a hab elég kemény-e!
Késsel vágjunk bele, és ha kettéválik, akkor jó munkát végeztünk.
Sokan ott rontják el süteményeiket, amikor a tojásfehérje habját nem verik fel megfelelő keménységűre.
Továbbá érdemes a habot egy keverőlapáttal elkeverni a tészták alapjául szolgáló krémmel, mert ha ezt habverővel tesszük, akkor összetörjük a habot, és süteményünk nem lesz kellőképpen könnyű szerkezetű.
Mindig friss tojásokat használjunk!
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat