18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bécsi linzerkarikák

Megosztás
Konyha

Linzer tésztát nem is olyan nehéz készíteni, mint azt sokan gondolják. Bár a kinézete alapján, nem is csoda. Elég puha lesz-e, milyen alapanyagokból, mennyit tegyünk bele? Cukrászdák kínálatában olyan jól néznek ki! Most megmutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni a linzert tésztáját, és tippeket adunk töltelékhez.


Linzer tésztát nem is olyan nehéz készíteni, mint azt sokan gondolják.

Bár a kinézete alapján, nem is csoda.

Elég puha lesz-e, milyen alapanyagokból, mennyit tegyünk bele?

Cukrászdák kínálatában olyan jól néznek ki!

Most megmutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni a linzert tésztáját, és tippeket adunk töltelékhez.

Mi kell hozzá?
  • 350 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1/2 citrom héja 
  • 300 g vaj
  • 200 g mandula
  • lekvár (nem folyós)
  • porcukor a sütemény megszórásához
Elkészítés

A lisztet gyúródeszkára vagy tálba tesszük, és mélyedést készítünk a közepébe.
Beletesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, fahéjat és a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal összekeverjük.
A vajat csak most adjuk hozzá, amit apró darabokra vágunk. 
Így könnyebben eldolgozható.
Most hozzáadjuk a mandulát, amit egészen finomra daráltunk.
Hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.

Tipp

Erre azért van szükség, mert a tészta túl lágy és puha lenne a nyújtáshoz.
 

Kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk a formákat.

Tipp

Készítsünk ugyan annyi lyukas közepű linzert, mint simát, mert ezeket fogjuk összeilleszteni.
De készíthetünk csak lyukas karikákat is, ez mindenkinek az ízlésétől függ.
Tegyük sütőpapírra helyezve a tésztát tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 180-200 fokon 10 percig.

Tipp

Akkor jó a tészta, ha már aranybarna.
Vigyázzunk, mert könnyen megéghet.
Ne ijedjünk meg, amikor leemelve a sütőpapírról még puha, mert ez az állag megváltozik a hűlés során.
Hagyjuk kihűlni a megsült linzert, és csak ekkor kezdjük el a lekvárt beletölteni.

Tipp

Vékonyan kenjük ragasztóként a lekvárt a süteményre, mert az gyorsan magába szívja, és 1 nap múlva szétesik a sütemény, amikor kivesszük a tároló dobozból.

Tipp

Érdemes az elkészült süteményeket fém dobozba tenni, ami légmentesen zár, mert ez megóvja a kiszáradástól.
 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat